Νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper – Η επανεφεύρεση του αυθεντικού!

Νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper – Η επανεφεύρεση του αυθεντικού!

Στις 5 Σεπτεμβρίου, στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της η νέα γενιά του Mini hatchback. Μόνο που δεν θα λέγεται πλέον Mini hatchback καθώς υιοθετεί το χαρακτηριστικό “Cooper” στο όνομα του και δεν θα θυμίζει σε πολλά τις προηγούμενες εκδοχές του καθώς ακολουθεί τις προσταγές της εποχής και ενσωματώνει πλήρως την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Κατά τα άλλα, είναι το κλασικό Mini όπως το έχουμε γνωρίσει και όπως έχει αγαπηθεί από πάρα πολλούς όλα αυτά τα χρόνια: με εξαιρετικά κοντούς προβόλους, κοντό καπό, μακρύ μεταξόνιο με μεγάλους τροχούς και φυσικά, την χαρακτηριστική μάσκα με τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα αλλά ταυτόχρονα και με την “Χαρακτηριστική Απλότητα” όπως ονομάζει την σχεδιαστική γλώσσα της η αγγλική μάρκα.

Απλότητα η οποία εκφράζεται από την πλήρη απουσία χρωμιωμένων διακοσμητικών στοιχείων, την αφαίρεση των προσθετικών στα φτερά, τις πιο “καθαρές” επιφάνειες και τις “κρυφές” χειρολαβές που δεν προεξέχουν και επιτρέπουν στις απλές γραμμές του νέου Mini Cooper να λάμψουν. Γενικά, η νέα γενιά φαίνεται πιο μοντέρνα και πιο σοφιστικέ διατηρώντας την ταυτότητα του αυθεντικού αλλά εξελίσσοντας την ώστε να παραμείνει ελκυστικό και πρωτοποριακό σε εποχή που χαρακτηρίζεται απόλυτα από την λέξη αλλαγή. Το ίδιο συμβαίνει και στην καμπίνα που ακολουθεί παρόμοια, μινιμαλιστική φιλοσοφία και με αυτόν τον τρόπο μοιάζει πιο κοντά από ποτέ στο αυθεντικό Mini.

Οι καμπύλες επιφάνειες στο ταμπλό επενδύονται με ένα είδος υφάσματος που τονίζει την δέσμευση της εταιρίας στην βιώσιμη ανάπτυξη και στο κέντρο, την παράσταση κλέβει η στρόγγυλη οθόνη OLED με διάμετρο 9.44 ίντσες που χρησιμοποιείται για την τελευταία εκδοχή του λειτουργικού συστήματος της εταιρίας, Mini Operating System 9 που εξελίχθηκε από το BMW Group και βασίζεται στο λογισμικό Android. Ακριβώς κάτω από την εντυπωσιακή οθόνη βρίσκεται ένα πάνελ με φυσικούς διακόπτες ενώ ο χώρος αποσκευών στο πίσω μέρος έχει χωρητικότητα 200 λίτρων τα οποία μπορούν να επεκταθούν στα 800 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Mini Cooper E εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και 290 Nm ροπής που επιταχύνει το όχημα στα 100 km/h σε μόλις 7.3 δευτερόλεπτα. Το Mini Cooper SE από την άλλη, προσφέρει 218 ίππους και 330 Nm ροπής και επομένως δεν χρειάζεται περισσότερα από 6.7 δευτερόλεπτα για την δοκιμασία του 0-100 km/h. Η μπαταρία των 40.7 kWh δε, χαρίζει στο Cooper E αυτονομία της τάξης των 305 χιλιομέτρων ενώ το Cooper SE εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία, 54.2 kWh και μπορεί να διανύσει έως 402 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Φορτίσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα και 11 kW, είτε με DC ρεύμα που επιτρέπει στο Cooper E ρυθμό έως 75 kW και στο Cooper SE έως 95 kW με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται περισσότερα από 30 λεπτά για την φόρτιση από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας.

Prev Post Το Kia EV9 “Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024”
Next Post Νέο Mini Countryman – Μεγαλύτερο και (κυρίως) ηλεκτρικό!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook