Το νέο, ηλεκτρικό Mini Cooper και ο Spike, το αγγλικό bulldog-βοηθός!

Το νέο, ηλεκτρικό Mini Cooper και ο Spike, το αγγλικό bulldog-βοηθός!

Με μία κίνηση-ματ στους κατασκόπους του διαδικτύου, η Mini πήρε την προ μερικών ημερών διαρροή του ολοκαίνουριου και αμιγώς ηλεκτρικού Mini Cooper και την μεταμόρφωσε σε επίσημη παρουσίαση, δημοσιεύοντας το δικό της σετ φωτογραφιών που δείχνουν το επερχόμενο μοντέλο πιο καθαρά και από περισσότερες γωνίες. Ας κάνουμε το χατίρι της αγγλικής μάρκας λοιπόν και ας προσποιηθούμε για μία στιγμή ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο Mini Cooper.

Το μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο έχοντας διατηρήσει κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα, το σχήμα της γρίλιας, οι αναλογίες και το γενικό σχήμα του αμαξώματος αλλά ταυτόχρονα, εμπλουτίζοντας το design με “tech” πινελιές και μία συνειδητή λιτότητα που το κάνει πιο μοντέρνο. Μία ματιά είναι αρκετή για να αναγνωρίσεις τη νέα γενιά ως… Mini όπως μία ματιά είναι αρκετή για να αναγνωρίσεις την εξέλιξη του γνώριμου design. Η πιο δραματική αλλαγή εντοπίζεται στο πίσω μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα έχουν χάσει το παραλληλόγραμμο σχήμα τους και πλέον είναι τριγωνικά, με την κορυφή του τριγώνου στο εσωτερικό του οχήματος, στο ύψος που μία μαύρη μπάρα χρησιμοποιείται ως φόντο για το όνομα – Mini Cooper S.

Οι πιο μεγάλο βήμα προς το εμπρός όμως κρύβεται κάτω από την επιφάνεια και δεν μιλάμε μονάχα για το νέο ταμπλό που φιλοξενεί την πανέμορφη, κυκλικού σχήματος οθόνη με τον ψηφιακό βοηθό Spike (περισσότερα γι’ αυτόν στη συνέχεια). Το νέο Mini υιοθετεί πλήρως την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, με τις φήμες να αναφέρουν πως στην έκδοση που βλέπουμε εδώ θα εξοπλίζεται με μία μπαταρία 54 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε προς το παρόν αλλά σίγουρα θα υπάρχουν εκδόσεις και κάτω αλλά και πάνω από την Cooper S, προσφέροντας επιλογές τόσο όσον αφορά στο μέγεθος της μπαταρίας όσο και στην διαθέσιμη ισχύ. Εκείνοι που δεν είναι έτοιμοι να ασπαστούν την ηλεκτροκίνηση ακόμα, θα μπορούν να διαλέξουν την βενζινοκίνητη εκδοχή που επί της ουσίας θα είναι μία σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση της τρέχουσας γενιάς.

Επιστρέφοντας στο θέμα του Spike, αυτός είναι ένα ψηφιακό αγγλικό bulldog που μας συστήνεται ως Mini Intelligent Personal Assistant. Ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός της Mini κάνει την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση στην έκθεση της Σαγκάη και όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδίασης της Mini, Oliver Heilmer, “γίνεται ένας χαρισματικός σύντροφος για την εμπειρία του χρήστη”. Να σημειώσουμε ότι ο Spike συνοδεύει την βρετανική μάρκα στο success story της από τότε που το σύγχρονο Mini έκανε το ντεμπούτο του το 2001 καθώς θεωρήθηκε πως το αγγλικό bulldog είναι το τέλειο ζωικό ισοδύναμο του Mini και τώρα, ο Spike κάνει το άλμα από το χαρτί στην στρογγυλή, OLED κεντρική οθόνη της νέας γενιάς μοντέλων της εταιρίας ενισχύοντας την σύνδεση του οχήματος με τον ατομικό τρόπο ζωής των οδηγών δημιουργώντας μία πιο συναισθηματική πτυχή.

Prev Post VW – “Περιττός θόρυβος” η κουβέντα για τα e-καύσιμα
Next Post Alfa Romeo – Το 2024 το πρώτο EV της, δίδυμο του Jeep Avenger!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook