Νέα Alfa Romeo – Το όνομα αυτής, Milano!

Νέα Alfa Romeo – Το όνομα αυτής, Milano!

Το όνομα του πολυαναμενόμενου νέου μοντέλου της Alfa Romeo αποτελούσε όντως μέρος του… γρίφου που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εταιρία πριν από μερικές ημέρες αλλά η λύση μας ήταν λάθος. Προς υπεράσπιση μας όμως, να σημειώσουμε ότι η Alfa Romeo εσκεμμένα συμπεριέλαβε ένα σετ συντεταγμένων ως δόλωμα! Τελικά, το νέο B-SUV της ιταλικής μάρκας δεν θα ονομαστεί Brennero. Ξέχνα το αυτό… προς το παρόν τουλάχιστον. Το νέο μοντέλο θα ονομαστεί Milano ως φόρος τιμής στην πόλη όπου ιδρύθηκε η εταιρία το 1910! Όπως αποκάλυψε η Alfa Romeo δε, η Milano θα παρουσιαστεί στο… Μιλάνο κάποια στιγμή εντός του ερχόμενου Απριλίου για να γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της όταν ξεκινήσουν οι παραδόσεις τον επόμενο Σεπτέμβριο!

Εκτός από το πρώτο EV της Alfa Romeo όμως, η Milano θα είναι και το τελευταίο νέο μοντέλο της που θα εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς μία ήπια υβριδική ή μικροϋβριδική έκδοση θα ακολουθήσει την αμιγώς ηλεκτρική γύρω στον Νοέμβριο. Από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα λανσάρονται στην αγορά αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και το 2027, όταν κάποια από τα υπάρχοντα μοντέλα κλείσουν τον κύκλο ζωής τους και η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θα έχει διεισδύσει για τα καλά στην αγορά, η εταιρία θα πουλά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όλα αυτά όμως θα συμβούν στο απώτερο μέλλον. Προς το παρόν, ο Jean-Philippe Imparato, ο CEO της Alfa Romeo, αρνήθηκε να αποκαλύψει τους στόχους της Milano όσον αφορά στις πωλήσεις όπως αρνήθηκε να αποκαλύψει τις προβλέψεις της εταιρίας αναφορικά με το ποσοστό των πωλήσεων της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης έναντι της εξηλεκτρισμένα θερμικής.

Να σημειώσουμε ότι η Alfa Romeo Milano θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας όπου ήδη παράγονται τα δύο αδέλφια της, το Jeep Avenger και το Fiat 600. Αυτή η τριπλέτα μοντέλων μοιράζεται την ίδια, eCMP2 αρχιτεκτονική, που επιτρέπει τόσο ηλεκτρικές όσο και θερμικές εκδόσεις. Όπως αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται η Alfa Romeo Milano είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και όπως μπορείς να φανταστείς πολύ εύκολα, η πλέον ανταγωνιστική με αξιόλογες προτάσεις όπως το Volkswagen T-Roc, το Toyota Yaris Cross, το βραβευμένο Hyundai Kona, το Opel Mokka και το Peugeot 2008 μεταξύ άλλων, με την… υπο-κατηγορία των premium μικρών SUV να περιλαμβάνει το ολοκαίνουριο Mini Countryman, το επίσης ολοκαίνουριο (αν και συγγενές με το Yaris Cross) Lexus LBX και τα επίσης ολοκαίνουρια και αμιγώς ηλεκτρικά, Volvo EX30 και Smart #1. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι προσφέρει η Alfa Romeo Milano. Ποια είναι η μοναδική πρόταση αγοράς της. Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει!

Prev Post Η ιταλική αστυνομία έχει την δική της Lamborghini Urus Performante!
Next Post Νέο Ford Focus – Mε επίκεντρο τον οδηγό σε όλα τα επίπεδα
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook