Η Lamborghini επιβεβαιώνει το 4ο μοντέλο της!

Η Lamborghini επιβεβαιώνει το 4ο μοντέλο της!

Για έναν τόσο niche κατασκευαστή, με τόσο περιορισμένη γκάμα και τόσο μικρό target group η Lamborghini είναι ιδιαίτερα πολυάσχολη τους τελευταίους μήνες. Έκλεισε το κεφάλαιο Aventador, άνοιξε το κεφάλαιο Revuelto, παρουσίασε την SC63 με την οποία θα λάβει μέρος το 2024 στο World Endurance Championship και φυσικά, στις 24 ώρες του Le Mans ενώ λίγο πιο πριν παρουσίασε την Huracan Sterrato και την ανανεωμένη/αναβαθμισμένη Urus S. Τώρα επανέρχεται για να ανακοινώσει ότι η Revuelto είναι ήδη sold-out για τα επόμενα δύο χρόνια και παράλληλα, να επιβεβαιώσει ότι το 2028 θα παρουσιάσει το 4ο μέλος της οικογένειας που θα πάρει τη μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού, 4-θέσιου grand tourer.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για λεπτομέρειες όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι του νέου μοντέλου αλλά ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρίας, Stephan Winkelmann, άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν θα βασιστεί σε κάποια ήδη υπάρχουσα ή μελλοντική αρχιτεκτονική αποκλειστική της Lamborghini αλλά θα “επωφελείται από συνέργειες του Volkswagen Group” όπως συμβαίνει ούτως ή άλλως με την Urus που συγγενεύει μηχανικά με μοντέλα του ομίλου όπως η Bentley Bentayga, η Porsche Cayenne, τα Audi Q7/Q8 και το λιγότερο… χλιδάτο Volkswagen Touareg. Ο Winkelmann δήλωσε επίσης ότι το επερχόμενο GT θα προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα sports cars της εταιρίας αλλά δεν θα είναι crossover, ζωγραφίζοντας μία εικόνα που θυμίζει έντονα μία ελαφρώς υπερυψωμένη Ferrari GTC4Lusso αλλά με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Ένα μοντέλο που στην θεωρία τουλάχιστον, θα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά από τους τυχερούς ιδιοκτήτες.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το ηλεκτρικό 2+2 grand tourer θα ακολουθήσει την παρουσίαση της plug-in υβριδικής Urus και του αντικαταστάτη της Huracan που αμφότερα, αναμένονται κάποια στιγμή εντός του 2024 ενώ έναν χρόνο μετά την πρεμιέρα του 4ου μοντέλου της Lamborghini θα έρθει και ο αντικαταστάτης της Urus. Ο αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικός αντικαταστάτης της Urus να προσθέσω. Εν τω μεταξύ, η ιταλική μάρκα έχει κλείσει τα βιβλία παραγγελιών για τις θερμικές Urus και Huracan καθώς έχει βρει αρκετούς πελάτες ώστε να ξεπουλήσει την εναπομείνασα παραγωγή, οπότε μπορείς να πεις ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά για την Lamborghini…

Prev Post Mercedes GLA – Ανανεώθηκε και ήρθε
Next Post Η Renault προαναγγέλλει το τέλος του “bling”!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook