Η Kia ετοιμάζει το EV2 με το βλέμμα στο 2026

Η Kia ετοιμάζει το EV2 με το βλέμμα στο 2026

Η φετινή “EV Day” της Kia ήταν μία από τις πιο… γεμάτες τόσο σε επίπεδο ανακοινώσεων όσο και σε επίπεδο παρουσίασης νέων προϊόντων. Η κορεατική εταιρία δεν παρουσίασε μονάχα την έκδοση παραγωγής του νέου EV5 αλλά και δύο μελλοντικά προϊόντα, τα Concept EV3 και Concept EV4, που το ένα παίρνει τη μορφή ενός εντυπωσιακού sedan/fastback και το άλλο αυτή ενός compact crossover. Κι όμως, η Kia δεν σταμάτησε εκεί. Θα μπορούσε να το είχε κάνει και θα ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι αλλά δεν το έκανε. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε ότι η γκάμα της θα επεκταθεί προς τις μικρότερες κατηγορίες με το EV2, ένα “ευρωπαϊκό”, μικρό SUV που αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2026 με τιμή στην περιοχή των €25.000.

Με αυτό, λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας η Kia θα έχει μία πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων (βλ. EV2, EV3, EV4, EV5, EV6 και EV9) τα οποία θα βασίζονται εξ ολοκλήρου στην E-GMP αρχιτεκτονική του Hyundai Motor Group και θα την βοηθήσουν να πετύχουν τον στόχο των 1.6 εκατομμυρίων ετήσιων πωλήσεων EV μέχρι το 2030. Η έκδοση παραγωγής του EV3 είναι προγραμματισμένη για το 2024 με αυτήν του EV5 να ακολουθεί έναν χρόνο αργότερα και το EV4 να έρχεται έναν χρόνο μετά. Την ίδια χρονιά, το 2026, θα έρθει και το EV2 αλλά η Kia δυστυχώς δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, ούτε έδωσε στη δημοσιότητα κάποια εικόνα. Το μόνο που γνωρίζουμε λοιπόν είναι ότι το EV2 θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί με γνώμονα τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς και ότι θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Σλοβακία.

Το όνομα που αφήνει περιθώρια για μελλοντική επέκταση της γκάμας ακόμα χαμηλότερα, η τιμή αλλά και το γεγονός ότι εστιάζει στην Ευρώπη, μας κάνουν να υποθέσουμε ότι το EV2 μάλλον θα πάρει τη μορφή ενός μοντέλου του B-segment, πιθανότατα hatchback αν και η δημοτικότητα των SUV σίγουρα θα διαδραματίσει κάποιον ρόλο στον σχεδιασμό του επερχόμενου EV. Σίγουρα πάντως θα έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό ενσωματώνοντας μία διαφορετική εκδοχή της “Opposites United” φιλοσοφίας της εταιρίας ενώ η λογική λέει ότι θα βασίζεται και αυτό στην E-GMP αρχιτεκτονική που θα του επιτρέπει, θεωρητικά τουλάχιστον, να προσφέρει διαφορετικές διαμορφώσεις τόσο όσον αφορά στους ηλεκτροκινητήρες, όσο και στις μπαταρίες. Στην κορυφή της γκάμας δε, είναι δεδομένο ότι θα τοποθετηθεί το καυτό EV2 GT καθώς η Kia έχει δηλώσει ότι θα προσφέρει μία τέτοια έκδοση επιδόσεων σε κάθε μοντέλο της οικογένειας της. Περισσότερα σχετικά με το μελλοντικό entry-level ηλεκτρικό της Kia όταν θα έχουμε περισσότερες επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Prev Post Arval Hellas – Αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό και ανοίγει νέους δρόμους
Next Post Toyota και Idemitsu συνεργάζονται για solid-state μπαταρίες!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook