Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Smart #3

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Smart #3

Ανάμεσα στις πολυάριθμες παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στην έκθεση του Μονάχου αυτές τις ημέρες ήταν και αυτή του Smart #3. Το μοντέλο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια μίας ανάλογης έκθεσης στην Σαγκάη αλλά κάνει αυτές τις ημέρες την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του λίγο πριν λανσαριστεί στην αγορά για να τοποθετηθεί δίπλα στο μικρότερο Smart #1 που ήδη κρατάει ψηλά την σημαία της εταιρίας στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SUV/crossover.

Το Smart #3 είναι όμως διαφορετικό. Εξακολουθεί να είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά ανήκει σε διαφορετική κατηγορία μετρώντας 4.44 μέτρα σε μήκος και υιοθετώντας χαρακτηριστικά SUV-coupe που το διαφοροποιούν από τον μικρό αδερφό του παρότι τα δύο μοιράζονται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα η τραπεζοειδής μάσκα, τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και φυσικά, η σχεδιαστική φιλοσοφία με τις μεγάλες καμπύλες, τις “καθαρές” επιφάνειες και τις “μαλακές” γωνίες.

Το ευρωπαϊκό Smart #3 δεν διαφέρει λοιπόν από το μοντέλο που είδαμε τον Απρίλιο και το ίδιο ισχύει για την καμπίνα. Εκεί βρίσκουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 9.2 ιντσών που συνδυάζεται με ένα σύστημα head-up display 10.0 ιντσών για να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό με τον ασφαλέστερο και πιο ευδιάκριτο τρόπο καθώς και την οθόνη των 12.8 ιντσών για το χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Προαιρετικά, υπάρχουν επίσης μία πανοραμική “galaxy” οροφή με ενσωματωμένα LED, ένα premium ηχοσύστημα της Beats με 13 ηχεία και φυσικά, δερμάτινες επενδύσεις.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Smart #3 βασίζεται στην SEA αρχιτεκτονική της Geely και εξοπλίζεται στην βασική του έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων στον πίσω άξονα. Η κορυφαία, Brabus, έκδοση αποκτά έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα, αυτή την φορά στον εμπρός άξονα με αποτέλεσμα η συνδυαστική ιπποδύναμη να αυξάνεται στα 428 άλογα και ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 km/h να μειώνεται από τα 5.8 δευτερόλεπτα της πισωκίνητης εκδοχής, στα 3.7 δευτερόλεπτα! Αμφότερες πάντως, συνδυάζονται με μία μπαταρία 66 kWh που παρέχει αυτονομία της τάξης των 415-455 χιλιομέτρων ανάλογα με την έκδοση και επιτρέπει ταχεία φόρτιση DC στα 150 kW.

Στα τέλη του 2023 το Smart #3 θα λανσαριστεί στην γερμανική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα €43.490 και μπορεί να φτάσει τα 50.990 ευρώ ανάλογα με την έκδοση ενώ από τις αρχές του 2024 θα ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές αγορές χωρίς όμως να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιες είναι αυτές και πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του μοντέλου εκεί.

Prev Post Δυναμική και πολυάριθμη σε συμμετοχές παρουσία για την Ford στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023
Next Post ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – Υπό δύσκολες συνθήκες οι αναγνωρίσεις
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook