Ξεκίνησαν οι πωλήσεις της Zeekr στην Ευρώπη

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις της Zeekr στην Ευρώπη

Το ευρωπαϊκό σκέλος της εμπορικής πορείας της Zeekr ξεκινά από την Σουηδία και την Ολλανδία όπου θα λανσαριστούν σύντομα δύο από τα μοντέλα της πολυτελούς, κινέζικης μάρκας. Ο λόγος για τα Zeekr 001 και Zeekr X που είναι ήδη διαθέσιμα για προ-παραγγελία και σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το ερχόμενο φθινόπωρο. Όπως δήλωσε σε ειδική διοργάνωση ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα της εταιρίας, Σπύρος Φωτεινός, η Zeekr επέλεξε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην αγορά στην Σουηδία και την Ολλανδία καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα προηγμένες χώρες τουλάχιστον όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση και αυτό είναι χρήσιμο και για την Zeekr καθώς θα μπορεί να μάθει από τους καταναλωτές πριν δοκιμάσει να διεισδύσει σε άλλες χώρες.

Προγραμματίζουμε μέχρι το 2026 να καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης. Θα έρθουν κι άλλα μοντέλα, τα οποία θα δείτε μέσα στα επόμενα χρόνια με τον στόχο, βεβαίως, να έχουμε παρουσία σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Δήλωσε ο κος Φωτεινός αναφερόμενος καταρχάς στο γεγονός ότι η Zeekr θέλει να επεκταθεί στην Δανία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Νορβηγία ενός του 2024 ενώ όσον αφορά στα νέα μοντέλα, ήδη έχουμε δει κατασκοπευτικές φωτογραφίες του τρίτου μέλους της οικογένειας, το οποίο λογικά δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί. Φυσικά, η Zeekr δεν είναι η μοναδική κινέζικη, αμιγώς ηλεκτρική μάρκα που λανσάρεται στην Ευρώπη (βλ. BYD, Xpeng και Aiways) οπότε ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο σκληρός καθώς το ευρωπαϊκό… κατεστημένο θα πρέπει να παλέψει με τους νεοεισελθόντες κατασκευαστές για ένα μερίδιο σε μία αγορά που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι μικρή αλλά μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς.

Για την ιστορία, το μεσαίο sedan Zeekr 001 ξεκινά από τα €60.490 ενώ το Zeekr X crossover ξεκινά από τα €45.990 (αμφότερες οι τιμές στην ολλανδική αγορά) με το πακέτο της εταιρίας να περιλαμβάνει για τις προ-παραγγελίες έναν χρόνο δωρεάν Premium Data Connectivity, την εγκατάσταση ενός Wallbox στην οικία του πελάτη ή 4 μήνες δωρεάν φόρτιση σε συνεργασία με μία εταιρία που θα διαλέξει η Zeekr και τρία χρόνια δωρεάν service/συντήρηση. Να σημειώσουμε ότι η τιμή αφορά την έκδοση Long Range RWD που προσφέρει 272 ίππους και 440 χιλιόμετρα αυτονομίας, με την αναβάθμιση στην έκδοση Privilege AWD με τους δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 428 ίππων και αυτονομία 400 χιλιομέτρων να κοστίζει €5.000 επιπλέον.

Όσον αφορά στο Zeekr 001, η βασική τιμή αγοράζει την έκδοση Long Range RWD με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και αυτονομία 620 χιλιομέτρων. Με €3.000 επιπλέον προσφέρεται η έκδοση Performance Dual Motor AWD με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων και αυτονομία έως 590 χιλιομέτρων ενώ με €67.490 είναι διαθέσιμη η κορυφαία έκδοση Privilege Dual Motor AWD που εξοπλίζεται και πάλι με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 544 ίππους αλλά προσφέρει ακόμα πιο πλήρες πακέτο εξοπλισμού. Αν μη τι άλλου λοιπόν, οι τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικές αν και εφόσον τα δύο μοντέλα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και είναι αντάξια των άλλων προτάσεων στις κατηγορίες τους.

Prev Post Νέο Ηyundai Kona – Tόλμησε σε όλους τους τομείς
Next Post H Ford αποκάλυψε την Mustang GT4
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook