Η Zeekr ετοιμάζει το τρίτο μοντέλο της.

Η Zeekr ετοιμάζει το τρίτο μοντέλο της.

Το τρίτο μοντέλο της Zeekr πραγματοποιεί ένα άτυπο ντεμπούτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κινέζικης εταιρίας μερικές εβδομάδες πριν πραγματοποιήσει και το τυπικό ντεμπούτο του στην έκθεση της Σαγκάη τον ερχόμενο Απρίλιο. Ένα μοντέλο που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα ανάπτυξης και επέκτασης της Zeekr με στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων της στα 140.000 αυτοκίνητα το 2023 και την περαιτέρω διείσδυση της σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το όνομα του μοντέλου που είναι γνωστό εσωτερικά ως “BX1E” αλλά η λογική λέει πως θα… βαπτιστεί “003” ενώ λίγες είναι και οι πληροφορίες που έχουμε όσον αφορά στα μηχανικά.

Το τρίτο Zeekr όπως και τα άλλα μοντέλα της εταιρίας αλλά και άλλα μοντέλα εταιριών του ομίλου της Geely, θα χρησιμοποιεί την SEA αρχιτεκτονική και οι φήμες λένε ότι θα προσφέρεται είτε με έναν, είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία η οποία θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή εμβέλεια. Ένα μοντέλο που προσφέρεται για άμεσες συγκρίσεις είναι το Smart #1 που έχει παρεμφερές μέγεθος με το Zeekr 003 (μήκος 4.3 μέτρα περίπου) και είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και μπαταρία 66 kWh που χαρίζει αυτονομία 420-440 χιλιομέτρων, είτε στην έκδοση Brabus με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 430 ίππων και ελαφρώς μικρότερη αυτονομία. Αν έπρεπε να ποντάρουμε, θα λέγαμε ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Zeekr 003 δεν θα διαφέρουν δραστικά από αυτά του μικρού Smart.

Όσον αφορά στο design, το επερχόμενο μοντέλο είναι μία μίξη hatchback, MPV και crossover. Έχει πολύ μικρούς προβόλους, μικρό καπό με πολύ έντονη κλίση, ένα σχεδόν κάθετο πίσω μέρος και αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενώ τα εμπρός, διπλά φωτιστικά σώματα ακολουθούν την εταιρική ταυτότητα (βλ. 001) και τα πίσω είναι πιο επιμηκυμένα, καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του οχήματος και συνδυάζονται με έναν λιτό προφυλακτήρα και ένα αρκετά στενό πίσω τζάμι. Μπορεί να σου αρέσει ο σχεδιασμός του νέου Zeekr, μπορεί και όχι αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι αποκλείεται να περνά απαρατήρητο. Περιμένουμε τώρα από την Zeekr να “γδύσει” το 003 από το καμουφλάζ του και να αποκαλύψει το νέο μοντέλο της μαζί με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Prev Post Η Audi έκανε το πρώτο επίσημο βήμα στην Formula 1
Next Post Η Nissan επανακαθορίζει την θέση της στην Συμμαχία
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook