Η Volkswagen μειώνει δραστικά τους χρόνους εξέλιξης

Η Volkswagen μειώνει δραστικά τους χρόνους εξέλιξης

Η κοινή λογική λέει πως οποιαδήποτε διαδικασία ή οποιαδήποτε εργασία είτε την κάνεις καλά, είτε την κάνεις γρήγορα. Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητα χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η ποιότητα αλλά η Volkswagen ισχυρίζεται ότι έχει βρει τον τρόπο και δηλώνει ότι θέλει να μειώσει τον χρόνο εξέλιξης των νέων αυτοκινήτων της από τους 54 μήνες που διαρκεί σήμερα, στους 36 μήνες! Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προς το παρόν το Volkswagen ID.2 και δύο άλλα μοντέλα με το μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό hatchback να έχει ξεκινήσει την ζωή του ως ένα απλό σκίτσο τον Δεκέμβριο του 2022 και την εταιρία να σκοπεύει να το λανσάρει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2025!

Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε μία τόσο δραστική μείωση σε μία τόσο σημαντική διαδικασία όπως η εξέλιξη ενός αυτοκινήτου είναι κάτι που εμπεριέχει ρίσκο και επικεφαλής επί των τεχνικών θεμάτων στην Volkswagen, Kai Grunitz, δηλώνει ότι η εταιρία θέλει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το ρίσκο. Γι’ αυτό δημιουργεί νέα εργαλεία προσομοίωσης ενώ το υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρει ότι ο χρόνος εξέλιξης ενός νέου μοντέλου μπορεί να μειωθεί αφαιρώντας διάφορες επαληθεύσεις σε πραγματικές συνθήκες των προσομοιώσεων, μειώνοντας τον αριθμό των κύκλων δοκιμών και μειώνοντας διαδικασίες όπως οι δοκιμές σε ακραίες συνθήκες (βλ. ψύχος) από τους δύο ή τρεις μήνες, στον ένα! Πάνω απ’ όλα όμως, αυτό που πρέπει να κάνει η Volkswagen είναι να προσθέσει ευελιξία στην διαδικασία της εξέλιξης – κάτι που κάνουν οι Κινέζοι και ειδικότερα η BYD την οποία ο Grunitz επισήμανε ως την εταιρία που σέβεται περισσότερο για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσει νέα προϊόντα.

Το παράδειγμα της τελευταίας γενιάς του Golf και του ID.3 που όταν παρουσιάστηκαν μαστίζονταν από πολυάριθμα μικρά ή μεγάλα προβλήματα είναι πολύ πρόσφατο όμως και αυτά είχαν εξελιχθεί βάσει του 54-μηνου προγράμματος! Ο Grunitz δεσμεύεται για το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί – δεν πρόκειται να φτάσει προϊόν με “χιλιάδες προβλήματα” στους πελάτες. Το θέμα είναι να μειωθεί ο χρόνος εξέλιξης με βασική προϋπόθεση ότι το προϊόν παραμένει εντός των παραμέτρων ποιότητας και εκεί ακριβώς έγκειται η πρόκληση. Μένει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί σε αυτήν η γερμανική μάρκα!

Prev Post Νέα Ford Mustang Mach-E Rally – Για απόλαυση και στο χώμα
Next Post F1 εναντίον MotoGP, WRC και Rallycross – Τι είναι ταχύτερο;
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook