Το Rimac Nevera πιάνει 275 km/h με την όπισθεν!

Το Rimac Nevera πιάνει 275 km/h με την όπισθεν!

Το Rimac Nevera δεν είναι ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο και αυτό πρέπει να έχει γίνει σαφές σε όλους μέχρι σήμερα. Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό κτήνος το οποίο εξοπλίζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 1.914 ίππων και 2.360 Nm ροπής που τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία μπαταρία 120 kWh. Είναι ένα hypercar το οποίο σε 12 μήνες έχει καταφέρει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα επιβεβαιώνοντας την τελική των 412 km/h, έσπασε 23 διαφορετικά ρεκόρ επιτάχυνσης σε μία ημέρα και πήρε για την Rimac το ρεκόρ γύρου για EV στην πίστα του Nurburgring. Με λίγα λόγια, δεν έχει αφήσει πολλά ρεκόρ να στέκονται.

Το 2023 πλησιάζει στο τέλος του όμως και η Rimac αποφάσισε να διασκεδάσει λίγο. Το Nevera, σε αντίθεση με οποιοδήποτε θερμικό αυτοκίνητο ή ακόμα και πολλά ηλεκτρικά, δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τέσσερις μεμονωμένοι ηλεκτροκινητήρες περιστρέφονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι ένας αδυσώπητος τοίχος επιτάχυνσης. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο κινητήριο σύνολο που… εκτοξεύει το Nevera στα 200 km/h σε μόλις 4.42 δευτερόλεπτα προς τα εμπρός, μπορεί να κάνει το ίδιο και στην αντίστροφη κατεύθυνση… Έχεις διαβάσει τον τίτλο, οπότε ξέρεις πού το πάω…

Συνειδητοποιήσαμε κατά την εξέλιξη ότι το Nevera μάλλον είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο ακόμα και στην όπισθεν αλλά το αγνοήσαμε γελώντας. Η αεροδυναμική, η ψύξη και η ευστάθεια δεν εξελίχθηκαν για υψηλές ταχύτητες με όπισθεν άλλωστε. Τότε όμως, αρχίσαμε να μιλάμε για το πόσο πλάκα θα είχε αν το δοκιμάζαμε και οι προσομοιώσεις μας έδειχναν ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε πάνω από 240 km/h αλλά δεν είχαμε ιδέα για το πόσο σταθερό θα ήταν το αυτοκίνητο – μπαίναμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Η Rimac δεν φοβάται τα αχαρτογράφητα νερά και το αποτέλεσμα είναι η επίτευξη ενός εξαιρετικά εντυπωσιακού και ταυτόχρονα, εντελώς ανούσιου ρεκόρ καθώς το Nevera είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με την όπισθεν, επιτυγχάνοντας υπό την επίβλεψη του Guiness World Records ταχύτητα 275.74 km/h! Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, αρκεί να σου πω ότι πίσω στο μακρινό 1967 η Lamborghini Miura είχε γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο σπάζοντας το φράγμα των 270 km/h. Σήμερα, το Rimac Nevera πέτυχε σχεδόν την ίδια ταχύτητα με την όπισθεν. Δεν μπορώ να φανταστώ καν πώς είναι να προσπαθείς να ελέγξεις ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει με 275 χιλιόμετρα ανά ώρα προς τα πίσω και την μηχανολογική/αεροδυναμική πρόκληση του εν λόγω επιτεύγματος. Συγχαρητήρια στην Rimac για ένα από τα πιο περιττά αλλά ταυτόχρονα, τα πιο διασκεδαστικά ρεκόρ στον κόσμο!

Prev Post Ντεμπούτο για το νέο Suzuki Swift στην Ιαπωνία
Next Post Ford Focus – ευκαιρία να το δείτε από κοντά στο «The Mall Athens»
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook