Το Hyundai N Vision 74 περνά στην παραγωγή;

Το Hyundai N Vision 74 περνά στην παραγωγή;

Όταν παρουσιάστηκε στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, το N Vision 74 της Hyundai δεν κάλυπτε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη. Ήταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μία επίδειξη των δυνατοτήτων της κορεατικής μάρκας, ένα υποθετικό “δείτε τι μπορούμε να κάνουμε” τόσο με την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα σε συνδυασμό με μία μεγάλη δόση νοσταλγίας, όσο και με την υπάρχουσα τεχνολογία. Ως… demo λοιπόν, το πρωτότυπο έκανε την δουλειά του καθώς ο κόσμος το λάτρεψε. Τώρα, κορεατικό μέσο ισχυρίζεται πως η Hyundai έχει ήδη πάρει την απόφαση να το περάσει στην παραγωγή και πως θα ανακοινώσει αυτή την απόφαση της στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η Hyundai σχεδιάζει να γιορτάσει το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της με μία ειδική “Pony Day” στο σχεδιαστικό στούντιο της στην Σεούλ και τότε θα ανακοινώσει επίσημα την έκδοση παραγωγής του N Vision 74 που θα λανσαριστεί στην αγορά ως Pony Coupe. Να θυμίσουμε πως το αυθεντικό Pony Coupe είχε παρουσιαστεί ως concept στην έκθεση του Τορίνο το 1974 και παρότι δεν έφτασε ποτέ έως τις εκθέσεις της εταιρίας, η επιδραστικότητα του τόσο στο design όσο και στην φιλοσοφία των μελλοντικών Hyundai ήταν μεγάλη. Στοιχεία του εντοπίζονται ακόμα και σήμερα στο Ioniq 5 ενώ και το N Vision 74 είναι ένας φόρος τιμής στο πρωτότυπο που δεν προχώρησε ποτέ στο επόμενο στάδιο.

Ίσως τώρα έφτασε η ώρα για την… εκπλήρωση της προφητείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε αλλά δεν θα αργήσουμε να μάθουμε. Ακόμα και αν περάσει στην παραγωγή το εντυπωσιακό πρωτότυπο πάντως, δεν γνωρίζουμε αν θα συμβεί το ίδιο και στο κινητήριο σύνολο του αφού το N Vision 74 κινείται χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 680 ίππων και 900 Nm ροπής αλλά η ενέργεια που απαιτείται παράγεται (και) από τις κυψέλες υδρογόνου 95 kW με τις οποίες εξοπλίζεται. Αυτό σημαίνει πως ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από εξωτερικό φορτιστή όπως σε κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υπάρχει και μία δεξαμενή υδρογόνου 4.2 κιλών που γεμίζει σε μόλις 5 λεπτά. Κατά συνέπεια, η συνολική εμβέλεια του N Vision 74 αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα αλλά όπως είπαμε, δεν γνωρίζουμε αν το πρωτότυπο θα περάσει αυτούσιο στην παραγωγή ή αν η Hyundai επιλέξει έναν πιο… συμβατικό δρόμο τουλάχιστον όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο του Pony Coupe. Θα μάθουμε στα τέλη του μήνα.

Prev Post Η ΑΒΤ γιορτάζει μαζί με την Audi τα γενέθλια του RS6!
Next Post Porsche 718 Spyder RS – Η κορυφαία και η τελευταία βενζινοκίνητη
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook