Το Cupra Terramar έρχεται το 2024!

Η Cupra συνεχίζει να μεγαλώνει τόσο σε πωλήσεις όσο και σε προτάσεις καθώς παρουσίασε εχθές αργά το βράδυ ένα νέο μοντέλο το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο με αντιπάλους όπως το Hyundai Tucson και το Toyota RAV4 στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Μία ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία με πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, κάτι που φυσικά γνωρίζει η Cupra και έχει φροντίσει ώστε να εξοπλίσει το νέο μοντέλο της ανάλογα.

Το όνομα “Terramar” προέρχεται από μία μικρή ισπανική πόλη κοντά στη Βαρκελώνη και το μοντέλο της Cupra θα βασίζεται σε μία τροποποιημένη εκδοχή της MQB αρχιτεκτονικής του VW Group. Την παραγωγή του θα αναλάβει το εργοστάσιο στο Gyor της Ουγγαρίας, όπου κατασκευάζεται και το Audi Q3, με την Cupra να δηλώνει πως το Terramar θα είναι διαθέσιμο τόσο με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης όσο και με plug-in υβριδικά κινητήρα σύνολα. Καθώς απέχουμε ακόμα αρκετό καιρό από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στην αγορά το 2024, η εταιρία δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά αλλά οι φήμες λένε πως η γκάμα των κινητήριων συνόλων θα είναι νέας γενιάς, διαφορετική από αυτά που γνωρίζουμε ήδη από άλλα μοντέλα της Cupra που πωλούνται ήδη. Το μόνο δεδομένο είναι πως τα plug-in υβριδικά θα προσφέρουν περί τα 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, ένα νούμερο που αρχίζει να γίνεται το σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Σκεπτόμενοι το πώς νιώθει ο οδηγός, παρέχουμε μία μοναδική εμπειρία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας χάρη στο οδηγοκεντρικό concept του εσωτερικού. Ένα SUV με μήκος 4.5 μέτρων, με το DNA της Cupra, είναι έτοιμο να ταρακουνήσει μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Jorge Diez.

Prev Post DS E-Tense Performance. Η οδήγηση στο μέλλον.
Next Post Audi. Η πορεία της στις πρώτες μέρες του Ράλλυ Ντακάρ
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook