Σχεδόν 600 ίπποι για το καυτό Hyundai Ioniq 5 N.

Σχεδόν 600 ίπποι για το καυτό Hyundai Ioniq 5 N.

Οι προσδοκίες για την “καυτή” έκδοση του πρώτου bespoke ηλεκτρικού μοντέλου της Hyundai είναι πάρα πολύ ψηλές δεδομένης της ποιότητας, της αίσθησης και των χαρακτηριστικών του Ioniq 5. Το κορεατικό crossover κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατακτήσει τόσο τους εκπροσώπους του ειδικού τύπου όσο και το αγοραστικό κοινό και με την Hyundai να έχει ήδη επιβεβαιώσει πως η σπορ έκδοση του θα λανσαριστεί εντός του 2023, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην N Performance τι μπορεί να κάνει με ένα μοντέλο χωρίς Μ.Ε.Κ.

Η ταχύτητα και οι επιδόσεις, είτε από στάση είτε εν κινήσει, δεν θα είναι πρόβλημα καθώς το πρώην αφεντικό της N Performance, Albert Biermann, επιβεβαίωσε ότι το Ioniq 5 N “θα είναι πολύ ταχύτερο από το Hyundai i30 N” καθώς το κινητήριο σύνολο του θα παράγει “περίπου 600 ίππους”. Το ακριβές νούμερο δεν έχει οριστικοποιηθεί και για τον Biermann δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι 580 ή 620 τα άλογα – σημασία έχει το πώς ένα μοντέλο σαν το Ioniq 5 N θα εξιτάρει τις αισθήσεις. Σημασία έχει το πόσο μεγάλο θα είναι το χαμόγελο που θα προκαλεί στον οδηγό τόσο με τις επιδόσεις όσο και με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Προς το παρόν, το μόνο για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι το επερχόμενο καυτό ηλεκτρικό της Hyundai, το οποίο βασίζεται φυσικά στην E-GMP αρχιτεκτονική, θα είναι τετρακίνητο ενώ όπως σημειώνει ο Biermann, θα προσφέρει και ένα “drift mode”. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μεταβάλλεται η κατανομή της ροπής… ευνοώντας τους τροχούς του πίσω άξονα και επιτρέποντας ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις όπου και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Αυτή είναι μία πτυχή του Ioniq 5 N και ένας τρόπος με τον οποίο θα προκαλεί χαμόγελο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο ήχος και εδώ παρουσιάζεται η μεγαλύτερη πρόκληση καθώς η “μίμηση των εκρήξεων ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης μέσα από τα ηχεία της καμπίνας είναι δύσκολη”, όπως σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Hyundai. Φυσικά, ο Biermann δεν ήθελε να αποκαλύψει περισσότερα αλλά με το πλούσιο βιογραφικό του και τα προϊόντα που έχει δημιουργήσει με την Hyundai, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας οπότε υποθέτουμε ότι κάτι είναι στα σκαριά και για τον ήχο του καυτού ηλεκτρικού της κορεατικής μάρκας.

Prev Post KTM X-Bow GT-XR. Το αποκορύφωμα του X-Bow.
Next Post Euro NCAP: Φουλ του ηλεκτρικού και βροχή τα αστέρια.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook