Στις 17 Οκτωβρίου το Renault 4 Concept.

Στις 17 Οκτωβρίου το Renault 4 Concept.

Εξήντα ένα χρόνια έχουν περάσει από το λανσάρισμα του Renault 4 και η γαλλική εταιρία αποφασίζει για άλλη μία φορά μετά το “5” να επιστρέψει στις ρίζες για το μέλλον, παρουσιάζοντας ένα concept που θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το εμβληματικό μοντέλο. Προς το παρόν έχουμε μονάχα τις δύο εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Renault αλλά ακόμα και αυτές είναι αρκετές για να αποκαλύψουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού αφού πρώτα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 17 Οκτωβρίου.

Οι εικόνες δείχνουν δύο βασικά στοιχεία. Πρώτον, ότι ο σχεδιασμός θα είναι εμπνευσμένος από το κλασικό Renault 4 και θα διαθέτει μοντέρνα στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα μεταξύ άλλων. Το δεύτερο είναι πως το “4” που θα δούμε θα είναι ένας φόρος στο 4L Trophy που διέσχισε πριν από 25 χρόνια την έρημο του Μαρόκου και αυτό σημαίνει πως το concept θα πάρει τη μορφή ενός crossover με έντονα off-road στοιχεία, ανάρτηση με μεγάλες διαδρομές, μπαγκαζιέρα οροφής και πολλά ακόμα. Τα περισσότερα εξ αυτών δεν πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή αλλά σίγουρα η ρετρο-μοντέρνα εμφάνιση και ο νοσταλγικός χαρακτήρας θα είναι δύο στοιχεία που θα ορίζουν την αναβίωση του Renault 4, όταν αυτή λανσαριστεί στην αγορά γύρω στο 2025.

Αυτό που δεν θα θυμίζει το αυθεντικό “Quattrelle” θα είναι η τιμή του νέου μοντέλου. Η έκδοση της δεκαετίας του ’60 είχε πλασαριστεί ως ένα αυτοκίνητο για τις μάζες, προσιτό, ευρύχωρο και εύκολο στην συντήρηση αλλά αυτό που θα κυκλοφορήσει στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε δεν θα είναι σχεδόν τίποτα από όλα αυτά. Θα είναι ευρύχωρο, πρακτικό και ευέλικτο χάρη στον crossover χαρακτήρα του αλλά όντας αμιγώς ηλεκτρικό, δεν μπορεί να είναι προσιτό. Οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το σημείο λένε ότι το Renault 4 θα βασίζεται στην CMF-BEV αρχιτεκτονική όπως και το “5” και θα μοιράζεται αρκετά κοινά μαζί του όσον αφορά στα μηχανικά, αλλά θα τοποθετηθεί πάνω από αυτό τιμολογιακά. Αυτά όμως είναι εικασίες, οπότε καλύτερα να περιμένουμε πριν (κατα)κρίνουμε και το πρώτο βήμα είναι η παρουσίαση του concept.

Prev Post Alpine A110 R – Η πιο ακραία στην οικογένεια!
Next Post Χρονιά εξηλεκτρισμού το 2023 για την Peugeot
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook