Ακαδημία Skoda – Όραμα και καριέρα

Ακαδημία Skoda – Όραμα και καριέρα

Πρόκειται για την επαγγελματική ακαδημία της Skoda, μία από τις καλύτερες στον χώρο του αυτοκινήτου και με  μακρά ιστορία από την δεκαετία του 1970 ακόμη. Από τις τάξεις της έχουν περάσει εκατοντάδες φοιτητές που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες του χώρου και όχι μόνον, με υψηλότατο επίπεδο γνώσεων αφού αποκτήθηκαν στο περιβάλλον ενός εργοστασίου αυτοκινήτων.

Αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης κάθε χρόνο είναι και η ολοκληρωτική δημιουργία ενός «φοιτητικού» αυτοκινήτου το οποίο καλούνται να δημιουργήσουν αρχίζοντας από μία λευκή κόλλα χαρτί μέχρι το τελικό στάδιο της κατασκευής! Φυσικά σε όλη την διάρκεια της εξέλιξης του προγράμματος για το αυτοκίνητο των ονείρων τους έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων των  τμημάτων  του εργοστασίου με εξειδικευμένη καθοδήγηση των  εκπαιδευτών οι οποίοι όμως δεν επεμβαίνουν στην καινοτομία που θέλουν να παρουσιάσουν και γιατί όχι  να προτείνουν οι φοιτητές μέσα από την δημιουργία τους. Η φοιτητική πορεία τους μέσα στο χρόνο σε συνδυασμό με την παρουσίαση του αυτοκινήτου των ονείρων τους αποτελεί για κάποιους και τον προθάλαμο για  πρόσληψη από το εργοστάσιο άρα και την αρχή μίας καριέρας όπως την ονειρεύτηκαν.

Από το 2013

Το πρόγραμμα ονομάζεται Student Car και έχει ήδη ξεκινήσει από μία ομάδα 29  φοιτητών που εργάζονται με τρομερό ενθουσιασμό προκειμένου να  ετοιμάσουν το ένατο κατά σειρά δικό τους δημιούργημα αφού η ιστορία ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζεται…Την σημασία του εγχειρήματος  τονίζει σε δηλώσεις της η Μάρεν Γκράφ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Škoda Auto , λέγοντας: «Το έργο Student Car αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης στην Ακαδημία της Škoda εδώ και εννέα χρόνια. Το τρομερό ομαδικό πνεύμα, ο ενθουσιασμός των ταλαντούχων νεαρών μαθητευομένων μας και η προσοχή τους στη λεπτομέρεια δεν παραλείπουν ποτέ να με εντυπωσιάζουν. Κατά τη διάρκεια του έργου αποκτούν πρακτική εμπειρία σε κάθε στάδιο ανάπτυξης. Αποκτούν επίσης τεχνογνωσία και γνώσεις σε πολλά διαφορετικά τμήματα της εταιρείας. Ανυπομονώ πολύ να δω το Student Car νούμερο εννέα και εύχομαι σε όλους τους εμπλεκόμενους πολλή διασκέδαση και επιτυχία σε αυτό το σπουδαίο έργο.»

Απαραίτητη αναφορά όμως θέλω να κάνω και σε αυτούς που ξεκίνησαν τέτοιο εγχείρημα ως φοιτητές στην ακαδημία της Skoda, ως πρόδρομοι του καινοτόμου έργου που ήταν το Skoda Buggy Type 736 που κατασκευάστηκε χειροποίητα σε τέσσερα αντίτυπα, το 1975 παρακαλώ για την αναδυόμενη σκηνή autocross στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

Παρουσίαση των οκτώ

Το πρώτο Student Car ήταν το Citijet και επρόκειτο για διθέσια έκδοση του Citigo. Την επόμενη χρονιά ήταν το Funstar  και ήταν ένα πικ-απ βασισμένο στο Fabia. Το 2016 παρουσίασαν το Atero ένα κουπέ που βασίστηκε στο

RAPID SPACEBACK ενώ το 2017, οι φοιτητές σχεδίασαν το ηλεκτρικό Element που ήταν το δεύτερο με αφετηρία το Citigo. Το πέμπτο Student Concept Car το 2018 ήταν το SUNROQ  μία καμπριολέ πρόταση για το KAROQ S για να ακολουθήσει το 2019 όταν οι φοιτητές μετέτρεψαν το  Kodiaq σε ένα εντυπωσιακό πικ-απ με την ονομασία MOUNTIAQ pickup, Ακολούθησε ένα spider με όνομα Slavia βασισμένο στο Scala ενώ τέλος για το Afrique υπήρξε αποκλειστική συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα του εργοστασίου. Εν αναμονή του ένατου λοιπόν…

Prev Post Η Ford ιδρύει την Latitude AI με σκοπό την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης
Next Post Υπερβολικά… ζωηρό το Smart #1 Brabus στον τάρανδο!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook