Με μπαταρία έως 229 kWh το Ram 1500 REV!

Με μπαταρία έως 229 kWh το Ram 1500 REV!

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό pickup της Ram έκανε το ντεμπούτο του πριν από 2 μήνες περίπου αλλά τότε, η αμερικανική εταιρία δεν είχε ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 1500 REV. Έφτασε η ώρα να μάθουμε και γι’ αυτά όμως, αφού το ηλεκτρικό pickup παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Νέας Υόρκης και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι τα νούμερα του σοκάρουν. Σύμφωνα με την Ram, το 1500 REV θα προσφέρει στους πελάτες δύο επιλογές: την standard μπαταρία των 168 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία της τάξης των 563 χιλιομέτρων και μία προαιρετική, γιγαντιαία μπαταρία 229 kWh που αυξάνει την μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει το όχημα ανάμεσα στις φορτίσεις στα 805 χιλιόμετρα!

Χάρη στην αρχιτεκτονική των 800V, αμφότερες οι εκδόσεις είναι ικανές για ταχεία φόρτιση έως 350 kW, που σημαίνει ότι εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος ταχυφορτιστής προσθέτουν 177 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 10 λεπτά ενώ αμφότερες προσφέρουν δυνατότητες vehicle-to-vehicle, vehicle-to-home και vehicle-to-grid αμφίδρομης φόρτισης και μπορούν να παρέχουν την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες τους είτε σε ένα άλλο ηλεκτρικό όχημα, είτε στο σπίτι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, είτε πίσω στο δίκτυο.

Το Ram 1500 REV υπερκαλύπτει τις ανάγκες των πελατών αναφορικά με την εμβέλεια του αμιγώς ηλεκτρικού τους οχήματος. Το ίδιο κάνει και με την ισχύ, χάρη σε δύο electric drive modules (EDM) 340 ίππων που συνδυάζουν τον ηλεκτροκινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων και το inverter. Αυτά τα EDMs τοποθετούνται στους δύο άξονες παρέχοντας δυνατότητες τετρακίνησης και χάρη στην συνδυαστική ιπποδύναμη των 663 ίππων και την ροπή που αγγίζει τα 840 Nm, επιταχύνουν το θηριώδες pickup στα 96 km/h σε μόλις 4.4 δευτερόλεπτα. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το EDM που βρίσκεται στον εμπρός άξονα έχει την δυνατότητα “αποσύνδεσης” επιτρέποντας στους τροχούς να περιστρέφονται ελεύθερα υπό συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μεγιστοποιείται η αποδοτικότητα του συστήματος ενώ αυτό που τοποθετείται στον πίσω άξονα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Ταυτόχρονα, η STLA Frame αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται ως βάση για το Ram 1500 REV, συνοδεύεται από μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα με standard και μοναδική στην κατηγορία, αυτορυθμιζόμενη και ενεργή αερανάρτηση που σύμφωνα με την εταιρία χαρίζει στο ηλεκτρικό pickup την καλύτερη ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του. Ο “ηλεκτρικός” σχεδιασμός του και το εντελώς επίπεδο πάτωμα δε, κάνουν το 1500 REV το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd της τάξης του 0.34! Τέλος, επειδή το 1500 REV δεν παύει να είναι και ένας… εργάτης, να σημειώσουμε ότι μπορεί να ρυμουλκήσει έως 6.350 κιλά ενώ το ωφέλιμο φορτίο του αγγίζει τα 1.225 κιλά! Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή όμως, αφού το λανσάρισμα του Ram 1500 REV στην αγορά δεν πρόκειται να γίνει πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Prev Post Facelift και για την Mercedes-Benz GLS
Next Post Ford E-Transit Courier – Αποκαλύφθηκε
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook