Όλα τα εργοστάσια της Mazda κλιματικά ουδέτερα από το 2035!

Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Mazda μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη αυτή τη στιγμή αλλά η ιαπωνική εταιρία έχει ήδη προγραμματίσει το λανσάρισμα 3 νέων EVs μέχρι το 2025. Σε αυτά θα προστεθούν κι άλλα 5 plug-in υβριδικά αλλά αυτές δεν είναι οι μοναδικές κινήσεις της Mazda στο μέτωπο της βιωσιμότητας. Στόχος της είναι για όλα τα εργοστάσια της παγκοσμίως να επιτύχουν την ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2035 ενώ ακόμα και αυτός ο στόχος, είναι μέρος του ευρύτερου πλάνου της για να κάνει ολόκληρη την ανεφοδιαστική αλυσίδα της κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050!

Για να επιτευχθούν αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι λοιπόν, η Mazda θα εστιάσει σε τρεις βασικούς πυλώνες: συντήρηση ενέργειας, στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εισαγωγή ουδέτερων, όσον αφορά στις εκπομπές άνθρακα, καυσίμων για τις εσωτερικές μετακινήσεις. Παράλληλα, η μικρή ιαπωνική μάρκα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια για να κάνει πιο περιβαλλοντικά φιλική την ανεφοδιαστική της αλυσίδα. Στον τομέα της παραγωγής, που συνδέεται άμεσα με τις εκπομπές CO2 καθώς εκεί είναι που εκπέμπονται οι μεγαλύτερες ποσότητες, η Mazda θα ενσωματώσει νέες μεθόδους, λιγότερο απαιτητικές όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας συμπεριλαμβανομένων “φούρνων” χαμηλότερης θερμοκρασίας για το βάψιμο, ενώ θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της μετατροπής ενέργειας με την βελτιστοποίηση των τεχνολογιών επεξεργασίας.

Η Mazda συνεργάζεται επίσης με το Hiroshima Council for Automotive Industry-Academia-Government Collaboration ώστε να προωθήσει και να ενσωματώσει τις δικές της επιχειρήσεις την χρήση carbon-neutral καυσίμων για οποιαδήποτε μετακίνηση γίνεται “ενδοεταιρικά”. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά είναι ένας δρόμος που όλες οι εταιρίες πρέπει να διανύσουν και όσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα.

Prev Post Volkswagen. Κάνει το επόμενο βήμα στην Αστυπάλαια
Next Post Nissan Z: Με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στους αγώνες.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook