Το Mitsubishi Colt επιστρέφει!

Το Mitsubishi Colt επιστρέφει!

Στις αρχές του 2022 η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά λανσάροντας rebadged εκδόσεις των Renault Captur και Clio. Το μεν Captur… μεταμορφώθηκε σε Mitsubishi ASX τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ενώ το Clio έγινε Colt στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας χωρίς να μας εκπλήσσει στο ελάχιστο. Το νέο Mitsubishi Colt βασίζεται στο Clio facelift και αν εξαιρέσεις μερικές μικρο-αλλαγές, τα δύο μοντέλα μοιάζουν πάρα πολύ.

Δεν θα πω ότι είναι πανομοιότυπα γιατί η διαφορετική γρίλια ξεγελά για μερικά δευτερόλεπτα, όπως και ο ελαφρώς ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και τα ελαφρώς διαφορετικά φώτα – κυρίως τα LED φώτα ημέρας! Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν είναι σε καμία περίπτωση χαοτικές αλλά ας πούμε ότι χαρίζουν έναν κάπως διαφορετικό χαρακτήρα στο Mitsubishi Colt. Όχι ότι θα το καταλάβεις από το εσωτερικό αφού αν δεν παρατηρήσεις το σήμα της ιαπωνικής μάρκας και την απουσία της γαλλικής σημαίας από την πλευρά του συνοδηγού δεν θα βρεις την παραμικρή διαφορά ανάμεσα στην καμπίνα του ανανεωμένου Renault Clio και αυτήν του Colt.

Το ίδιο σε γενικές γραμμές ισχύει και για τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα. Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι το νέο Colt θα προσφέρεται είτε με έναν υπερτροφοδοτούμενο 1000άρη βενζινοκινητήρα ο οποίος παράγει 90 ίππους και 160 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε με έναν υβριδικό 1600άρη που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών modes και μία μπαταρία 1.2 kWh. Το μοναδικό κινητήριο σύνολο που δεν βρίσκουμε και στο Renault Clio είναι ο βασικός ατμοσφαιρικός 1000άρης που είναι ικανός για σχεδόν 67 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Σύμφωνα με την Mitsubishi η παραγωγή του νέου Colt θα ξεκινήσει στην Προύσα της Τουρκίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το λανσάρισμα του στην αγορά να γίνεται εντός του φθινοπώρου.

Prev Post Στα Άγραφα με Renault Austral
Next Post Chevrolet Camaro ZL1 Garage 56 – Από το Le Mans για 56 τυχερούς
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook