Νέο Ford Kuga – Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και με περισσότερες επιλογές

Νέο Ford Kuga – Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και με περισσότερες επιλογές

Η Ford αποκάλυψε το νέο Kuga, ένα SUV που είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τις καθημερινές δραστηριότητες των πελατών με τολμηρή σχεδίαση, έξυπνες τεχνολογίες και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για όλες τις ανάγκες. Το νέο Kuga αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στο ταξίδι της Ford προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2035. Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων μονάδων που περιλαμβάνει βελτιωμένες επιλογές plug-in υβριδικών (PHEV) και πλήρως υβριδικών συστημάτων (FHEV) αποτελεί το ιδανικό σκαλοπάτι προς την αμιγή ηλεκτροκίνηση δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες να βιώσουν την εκλεπτυσμένη λειτουργία, την άνεση, αλλά και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων που μπορούν να προσφέρουν τα ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης. Το νέο Kuga εισάγει μια νέα σχεδίαση τόσο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με κάθε έκδοση να προσφέρει μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση και μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Επίσης, λανσάρεται για πρώτη φορά η νέα έκδοση Active, η οποία διαθέτει πιο στιβαρό στυλ και τεχνικές αναβαθμίσεις που παρέχουν πρόσθετη ευελιξία.

Στο εσωτερικό, το νέο Ford Kuga διαθέτει βελτιωμένη λειτουργικότητα και πιο απέριττη διάταξη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες ένα πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον, σε συνδυασμό με προηγμένες λειτουργίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άνεσης. Η τεχνολογία SYNC 4 τελευταίας γενιάς  της Ford είναι στάνταρ και περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι για παράδειγμα πλοήγηση συνδεδεμένη στο cloud και συνδεδεμένο φωνητικό έλεγχο με κατανόηση φυσικής γλώσσας, τα οποία υποστηρίζονται από μια κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών με οριζόντιο προσανατολισμό. Η ασύρματη ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto  παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα smartphone, ενώ η συνδεσιμότητα 5G FordPass υποστηρίζει τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων και τις ενημερώσεις λογισμικού που αναβαθμίζουν το όχημα με την πάροδο του χρόνου.

Η ανανεωμένη γκάμα περιλαμβάνει τώρα την ακόμα πιο ικανή έκδοση Active

Η πιο δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση σχεδίαση του νέου Ford Kuga αντικατοπτρίζει τις μεγαλύτερες δυνατότητές του. Το νέο SUV ξεχωρίζει για τη νέα εμπρός όψη του, με την τολμηρή σχεδίαση της μάσκας να πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και καταλήγει απρόσκοπτα στους νέους full LED προβολείς του νέου Ford Kuga. Το μπλε οβάλ σήμα της Ford δεσπόζει τώρα σε περίοπτη θέση στο κέντρο της μάσκας, ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης το φουσκωμένο καπό και οι έντονες ακμές του, που τονίζουν τη δύναμη του Kuga. Η νέα σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που θυμίζει ανεστραμμένο μπαστούνι του χόκεϊ συμπληρώνει τη συνολική αισθητική των προβολέων, ενώ η χαρακτηριστική πινελιά στο πίσω μέρος του νέου Kuga είναι ένα προστατευτικό στοιχείο χαμηλά στον προφυλακτήρα στο χρώμα του πάγου. Ο νέος διαχύτης αέρα και η απουσία λαβής για την πίσω πόρτα ολοκληρώνουν την απέριττη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση του πίσω μέρους.

Το νέο Ford Kuga προσφέρει τώρα μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ των παραλλαγών του, με αποτέλεσμα οι πελάτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευελιξία στο να επιλέγουν την έκδοση που ταιριάζει τόσο στις απαιτήσεις όσο και στις ανάγκες τους. Η νέα έκδοση Active εντάσσεται για πρώτη φορά στη γκάμα του Ford Kuga, διαθέτοντας μία ισχυρή οπτική ταυτότητα, χάρη στα μοναδικά εξωτερικά και εσωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία της, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες βελτιώσεις για αυξημένες ικανότητες σε δύσκολες συνθήκες. Η πιο έντονη μάσκα, η οποία ξεχωρίζει για τα φαρδιά κάθετα στοιχεία της σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, συμπληρώνεται από μια χαρακτηριστική κάτω γρίλια και ποδιά, που σηματοδοτούν τον πιο «ενεργό» χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης. Τα σήματα Active στα εμπρός φτερά και τα αντίστοιχα λογότυπα στα ασημί κάτω διακοσμητικά των θυρών υπογραμμίζουν επίσης τον πιο στιβαρό χαρακτήρα του νέου Ford Kuga Active. Ταυτόχρονα, μία μοναδική ποδιά και το κάτω τμήμα του προφυλακτήρα διαμορφώνουν μία εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Το νέο Kuga Active διαθέτει επίσης μοναδικά σχέδια ζαντών αλουμινίου 18 και 19 ιντσών με μηχανουργημένο και βαμμένο φινίρισμα. Η έκδοση Active X του νέου Kuga προσθέτει την επιλογή μαύρου φινιρίσματος για τα καλύμματα των καθρεπτών και την οροφή, καθώς και μοναδικές διακοσμήσεις στα μαρσπιέ. Στο εσωτερικό, το Kuga Active διακρίνεται από το λογότυπο Active στις μοναδικές επενδύσεις των καθισμάτων και τα πατάκια, ενώ ο πίνακας οργάνων και οι επενδύσεις των θυρών φέρουν φινίρισμα από βουρτσισμένο σκούρο ξύλο με ματ φινίρισμα. Η έκδοση Active X διαθέτει επίσης επενδύσεις Sensico και neo-suede στα καθίσματα άνεσης που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και μπορούν να ρυθμίζονται σε 18 κατευθύνσεις. Οι βελτιώσεις του Kuga Active δεν περιορίζονται στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό. Οι νέες εκδόσεις Kuga Active Hybrid και EcoBoost έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm εμπρός και 5 mm πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πρόσθετο drive mode με την ονομασία Trail μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο σε μαλακές επιφάνειες όπως η άμμος ή η λάσπη.

Με τη σειρά του, το Kuga Titanium διακρίνεται για τα κάθετα στοιχεία της εμπρόσθιας μάσκας, τις οριζόντιες μπάρες στην κάτω μάσκα και τα λεπτά κάθετα φώτα ομίχλης. Μια χρωμιωμένη μπάρα που βρίσκεται χαμηλότερα τονίζει το πλάτος του νέου Ford Kuga και συνδυάζεται με επένδυση χρωμίου για τα πλαϊνά παράθυρα, προσδίδοντας στην έκδοση Titanium μια ιδιαίτερα κομψή αλλά και διακριτική συγχρόνως ποιότητα. Το Kuga ST-Line Χ διαθέτει μια μοναδική σχεδίαση στο εμπρός μέρος, με μεγαλύτερη μάσκα σε στιλ «καρχαρία» και μια διακριτική κάτω αεροτομή στον προφυλακτήρα, που τονίζει τον πιο σπορ χαρακτήρα της έκδοσης. Επιπλέον, διαθέτει πρόσθετα στοιχεία σε χρώμα ίδιο με εκείνο του αμαξώματος, όπως οι κάτω προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, οι πλαϊνές ποδιές και το κάτω στοιχείο του διαχύτη αέρα. Τέλος, το κάτω σημείο του προφυλακτήρα στο εμπρός μέρος είναι διακοσμημένο με χρωμιωμένες λεπίδες, ενώ χαρακτηριστικές επίσης είναι τόσο οι κόκκινες δαγκάνες φρένων όσο και τα μαρσπιέ που φέρουν το λογότυπο ST-Line X. Η ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνει το νέο ζωηρό Desert Island Blue και το πολυτελές Bursting Green, μαζί με τα Agate Black, Solar Silver, Frozen White και Lucid Red, ενώ πέντε νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου αναδεικνύουν το φρέσκο στυλ του νέου Kuga.

Στο εσωτερικό, το νέο Ford Kuga συνεχίζει να προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης, στα οποία τώρα προστίθεται ένα πιο απέριττο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Το λιτό εσωτερικό με τους λιγότερους φυσικούς διακόπτες μειώνει την διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Ταυτόχρονα, τα βασικά χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα, ενώ όλες οι πληροφορίες παρέχονται με ευδιάκριτο τρόπο. Τόσο ο πίνακας οργάνων όσο και οι επενδύσεις των θυρών κοσμούνται πλέον με ένα μεγαλύτερο διακοσμητικό στοιχείο με μοναδικό φινίρισμα για κάθε έκδοση, ενώ αναλόγως διαφοροποιούνται οι επενδύσεις των καθισμάτων και οι ραφές. Η εξαιρετική πρακτικότητα παραμένει βασικό χαρακτηριστικό και του νέου Kuga. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται σε μια διαδρομή 140 mm και να προσφέρουν πάνω από ένα μέτρο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553 λίτρα  στο χώρο αποσκευών, ώστε να υποστηρίζουν όλους τους συνδυασμούς επιβατών και αποσκευών. Οι εκδόσεις X είναι επίσης εξοπλισμένες με καθίσματα άνεσης για οδηγό και συνοδηγό, που παρέχουν τη δυνατότητα ρύθμισης σε 18 κατευθύνσεις – είναι εγκεκριμένα από τον κορυφαίο οργανισμό για την υγεία της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), την καμπάνια για πιο υγιή πλάτη, ενώ ταυτόχρονα είναι επενδυμένα με premium Sensico και neo-suede συνθετικό δέρμα.

Αναβαθμισμένη υβριδική τεχνολογία

Το Kuga Plug-In Hybrid είναι το PHEV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη,  και τα αναβαθμισμένα ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης του νέου μοντέλου προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις και δυνατότητες, εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει μια επιλογή που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των πελατών και υποστηρίζει τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Τόσο το νέο Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD (FHEV) επωφελούνται τώρα από έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο, προσφέροντας σημαντικά οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις και την ικανότητα ρυμούλκησης για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Σε επίπεδο επιδόσεων, το Kuga Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα – σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από πριν – ενώ τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα ρυμούλκησης που είναι αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 kg .

Το Kuga Plug-In Hybrid συνδυάζει την αποδοτικότητα και την εκλεπτυσμένη λειτουργία ενός ηλεκτροκίνητου συστήματος κίνησης με την αυτονομία και την ελευθερία που προσφέρει ένας εξελιγμένος κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων της Ford, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh αποδίδουν 243 ίππους.  Οι πιστοποιημένες εκπομπές CO2 είναι 20-28 g/km WLTP και η κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,2 l/100 km, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται σε 60-69 km. Το νέο Kuga Hybrid διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive.

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2121-146 g/km (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,3-6,4 l/100 km. Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 km με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου.  Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του μοντέλου είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost της Ford, ο οποίος προσφέρει απόδοση 150 PS,  κατανάλωση 6,3-7,2 l/100 km και εκπομπές CO2 144-163 g/km (WLTP).  Το νέο Kuga θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας και θα πωλείται από τον Ιανουάριο του 2024.

Prev Post Citroen Racing – Aποκάλυψε τη νέα εμφάνιση του C3 Rally2
Next Post “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ” – Δυνατότητα νέων αιτήσεων!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook