Με vegan εσωτερικό BMW και Mini από το 2023.

Με vegan εσωτερικό BMW και Mini από το 2023.

Ο τίτλος που αποφάσισε να δώσει το BMW Group στην ανακοίνωση του μπορεί να είναι πιασάρικος αλλά η κίνηση του γερμανικού ομίλου είναι ουσιαστική και προς την σωστή κατεύθυνση εστιάζοντας στην βιωσιμότητα και την φιλικότητα στο περιβάλλον όχι μόνο του κινητήριου συνόλου ενός αυτοκινήτου αλλά στο σύνολο του. Γι’ αυτό από το 2023, η BMW και η Mini θα διαθέτουν μοντέλα με πλήρως vegan εσωτερικό. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσα από την εξέλιξη καινοτόμων υλικών με ιδιότητες τύπου δέρματος. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα της χρήσης αυτών των υλικών για επιφάνειες τιμονιών που πρέπει να πληρούν απαιτητικά κριτήρια ως προς την αίσθηση, την πολυτελή εμφάνιση και την αντοχή στη φθορά.

Στόχος του BMW Group στον δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα είναι να μειωθεί το ποσοστό των εξαρτημάτων ενός οχήματος που περιέχουν ίχνη πρώτων υλών ζωικής προέλευσης σε λιγότερο από 1%, με τα υλικά αυτά να συναντώνται πλέον μόνο σε περιοχές που δεν θα είναι ορατές στον πελάτη, για παράδειγμα σε διάφορες κηρώδεις ουσίες όπως η ζελατίνη που χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επιστρώσεις, η λανολίνη στις βαφές, το στέαρ ως πρόσθετο σε ελαστομερή και το κερί μέλισσας ως ρευστοποιητής βαφών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο υλικό της επιφάνειας του τιμονιού για παράδειγμα, μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξιών κατά περίπου 85% σε σύγκριση με το δέρμα ενώ με την χρήση ενός μόνο υλικού για τα πατάκια, αποφεύγοντας έτσι μίγματα που είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν, εξοικονομούνται περίπου 23.000 τόνοι CO2 και 1.600 τόνοι αποβλήτων σε ετήσια βάση. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο μεγάλη σημασία έχει η έρευνα και η εξέλιξη στον τομέα των δευτερογενών πρώτων υλών και των βιώσιμων υλικών. Το BMW Group συνεργάζεται με νεοφυείς εταιρείες στην ανάπτυξη καινοτόμων βιολογικών υλικών. Συγκριτικά με τα συνθετικά δέρματα που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως, αυτά έχουν ως αποτέλεσμα περίπου 45% χαμηλότερες εκπομπές CO2 . Το MirumTM, το οποίο έχει 100% βιολογική βάση και δεν περιέχει πετρέλαιο, έχει την ικανότητα να προσομοιώνει όλες τις ιδιότητες του παραδοσιακού δέρματος. Ένα ακόμα νέο υλικό, το DeserttexTM, κατασκευάζεται από κονιορτοποιημένες ίνες κάκτου με ένα βιολογικής βάσης καλούπι πολυουρεθάνης. Με αυτά τα υλικά, η αντικατάσταση των πρώτων υλών ζωικής προέλευσης μπορεί να συνδυάζεται με σημαντική μείωση στις εκπομπές CO2.

Prev Post Toyota – θα καθαρίσει τα βουνά μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Next Post To Opel Rocks-e στην 86η ΔΕΘ
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook