Με 24 αγώνες το καλεντάρι της F1 για το 2024!

Με 24 αγώνες το καλεντάρι της F1 για το 2024!

Το πρόγραμμα της Formula 1 για την επόμενη χρονιά υπόσχεται περισσότερη δράση από ποτέ καθώς περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ, 24 αγώνες με τον πρώτο εξ αυτών να λαμβάνει χώρα στο Bahrain, στις 2 Μαρτίου και τον τελευταίο στο Abu Dhabi στις 8 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε ημερολόγιο, να σε ενημερώσω ότι η πρεμιέρα της νέας σεζόν πέφτει Σάββατο και όχι μόνο αυτό αλλά δεν είναι ο μοναδικός αγώνας που θα διεξαχθεί Σάββατο καθώς και ο επόμενος, στην Σαουδική Αραβία μία εβδομάδα αργότερα θα γίνει Σάββατο για να διευκολυνθεί το Ραμαζάνι.

Αυτή δεν είναι όμως η μοναδική αλλαγή αφού η Formula 1 και το World Motorsport Council προχώρησαν σε έναν… εξορθολογισμό των μετακινήσεων δημιουργώντας βολικά “γκρουπάκια” χωρών και grand prix που μειώνουν τα βάρη των logistics και κάνοντας την σεζόν πιο βιώσιμη. Με την μεταφορά του αγώνα στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, αυτού στο Αζερμπαϊτζάν τον Σεπτέμβριο και το Κατάρ αμέσως μετά από το Abu Dhabi το πρωτάθλημα το 2024 έχει σαφώς καλύτερη ροή ανάμεσα στους αγώνες ενώ παραμένει ρεαλιστικό ως προς το γεγονός ότι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με κλιματικούς και… άλλους περιορισμούς (βλ. συμβόλαια) θα υπάρχει πάντοτε κάποια μετακίνηση η οποία δεν θα είναι εφικτό να ομαδοποιηθεί γεωγραφικά.

Είμαι ενθουσιασμένος για την ανακοίνωση του ημερολογίου για το 2024 με 24 αγώνες που θα προσφέρουν μία συναρπαστική σεζόν για τους οπαδούς μας παγκοσμίως. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και διαρκής ζήτηση για την Formula 1 και πιστεύω ότι αυτό το καλεντάρι επιτυγχάνει την σωστή ισορροπία ανάμεσα στους παραδοσιακούς αγώνες και τις νέες ή ήδη υπάρχουσες πίστες.

Δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali. Να σημειώσουμε ότι το 2024 επιστρέφει το grand prix της Κίνας έπειτα από 5-ετή απουσία λόγω Covid αλλά και ότι εκτός από το παραδοσιακό κενό 3 εβδομάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει μία επιπλέον παύση 3 εβδομάδων ανάμεσα στην Σιγκαπούρη και το Austin. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι με βάση τις υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες οι 24 αγώνες είναι το μέγιστο που μπορεί να περιέχει μία σεζόν. Κάποιοι θα πούνε ότι ακόμα και αυτοί είναι πάρα πολλοί ενώ άλλοι θα πούνε ότι ακόμα και οι 24 αγώνες δεν είναι αρκετοί. Αν ρωτάς εμένα, το πρόβλημα της F1 δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Αυτό όμως είναι μία εντελώς διαφορετική συζήτηση που δεν έχει θέση σε αυτό το άρθρο.

Prev Post Η Stellantis παρουσιάζει την προηγμένη πλατφόρμα STLA Medium
Next Post “Cool, δημοφιλές και προσιτό” το νέο Fiat Panda
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook