Ξεκίνησε επιτέλους η παραγωγή του Tesla Cybertruck

Ξεκίνησε επιτέλους η παραγωγή του Tesla Cybertruck

Πολλά έχουν ειπωθεί για το Tesla Cybertruck από την ημέρα που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του. Ξέρεις, τότε που ο Elon Musk ήθελε να επιδείξει τα άθραυστα κρύσταλλα του αμιγώς ηλεκτρικού pickup και κατέληξε να σπάει το πλαϊνό παράθυρο με το πρώτο χτύπημα! Για άλλους, το Cybertruck είναι μία όαση καινοτομίας, αντισυμβατικότητας και τόλμης. Για άλλους είναι ένα ηλεκτρικό pickup που μοιάζει σαν να βγήκε από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι της δεκαετίας του ’90 – σαν να μειώθηκε η ανάλυση στα γραφικά της πραγματικότητας. Το θέμα είναι ότι σχεδόν 4 χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το Tesla Cybertruck περνά επιτέλους στην παραγωγή και το πρώτο αυτοκίνητο κύλισε τις ρόδες του στο Gigafactory της εταιρίας στο Texas των Η.Π.Α.

Έστω και δύο χρόνια καθυστερημένα λοιπόν, η Tesla φαίνεται πως θα πετύχει τον στόχο της έναρξης των παραδόσεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η φωτογραφία δε, δείχνει τους ενθουσιώδεις εργαζόμενους του εργοστασίου να ποζάρουν για την κάμερα με το Cybertruck… κρυμμένο κάπου στη μέση. Το μόνο ορατό σημείο του αυτοκινήτου είναι το πάνω μέρος του αλλά δεν περιμένουμε να διαφέρει σημαντικά από τα πρωτότυπα που έχουμε δει να κυκλοφορούν δοκιμαστικά όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη της παραγωγής του 5ου επιβατικού μοντέλου της Tesla είναι σημαντική υπόθεση όχι μόνο επειδή αυτό θα μπει σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δημοφιλή κατηγορία (έστω κι αν αυτή έχει αλλάξει από τότε που είδαμε το Cybertruck για πρώτη φορά) αλλά και επειδή για την παραγωγή του νέου μοντέλου χρησιμοποιείται μία νέα μέθοδος: η κατασκευή του εξωσκελετού από “ultra-hard 30X cold-rolled ανοξείδωτο ατσάλι” δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ένα ακόμα σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι η Tesla αφαίρεσε από τον ιστότοπο της όλες τις πληροφορίες για τις διαθέσιμες εκδόσεις και τις τιμές τους, οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμα αν όντως το Cybertruck θα λανσαριστεί στην αγορά όπως μας είχε υποσχεθεί η μάρκα πριν από 4 χρόνια με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα και αρχική τιμή της τάξης των $39.900 για την βασική έκδοση. Άγνωστη παραμένει ακόμα η διαθεσιμότητα του αμιγώς ηλεκτρικού pickup στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Cybertruck έρχεται με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, μέγιστη απόσταση από το έδαφος της τάξης των 40 εκατοστών, άκρως ανταγωνιστικές δυνατότητες, 6-θέσια καμπίνα και τον μινιμαλιστικό αλλά high-tech χαρακτήρα που μας έχει συνηθίσει η Tesla στα υπόλοιπα μοντέλα της. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε λογικά στο προσεχές μέλλον.

Prev Post Δύο AMG εκδόσεις για τη νέα Mercedes-Benz GLC!
Next Post Την 1η του Αυγούστου τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook