Κι όμως, αυτό κάποτε ήταν ένα Toyota Yaris!

Κι όμως, αυτό κάποτε ήταν ένα Toyota Yaris!

Όπως είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις, δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με βελτιωτικούς οίκους αλλά όταν ένας παρουσιάζει κάτι τόσο εξωφρενικό όσο το “Viewt”, μας υποχρεώνει να αφιερώσουμε μερικές αράδες. Όσο και να το κοιτάξεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις ότι το αυτοκίνητο που “κρύβεται” κάτω από το Viewt είναι ένα Toyota Yaris. Όταν μιλάμε όμως για μία εταιρία όπως η Mitsuoka, όλα είναι πιθανά και το Viewt είναι τρανή απόδειξη γι’ αυτό! Αρκεί μία γρήγορη αναζήτηση στο internet για να δει κάποιος τα… κατορθώματα του ιαπωνικού βελτιωτικού οίκου και σε αυτά έρχεται να προστεθεί ως το νεότερο το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Ότι το Viewt δεν είναι ένα μεμονωμένο μοντέλο αλλά έχει ιστορία η οποία κρατά από το 1993 ενώ οι πωλήσεις του όλα αυτά τα χρόνια αγγίζουν τα 13.000 αυτοκίνητα! Καθόλου άσχημα για ένα όχημα που δεν είναι καθόλου φθηνό και έχει ιδιαίτερα πολωτική εμφάνιση. Ιστορικά δε, το Mitsuoka Viewt βασιζόταν στην όποια γενιά του Nissan Micra κυκλοφορούσε εκείνη την περίοδο οπότε η 4η γενιά του σπάει κατά κάποιον τρόπο την παράδοση, χρησιμοποιώντας ως βάση το Toyota Yaris. Μηχανικά, το Mitsuoka Viewt δεν έχει απολύτως καμία διαφορά από το Yaris στο οποίο βασίζεται αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την εμφάνιση. Εκεί το Viewt δίνει ρεσιτάλ προσπαθώντας να μοιάσει σε κλασικά μοντέλα της δεκαετίας του ’60 και ειδικότερα, στην Jaguar Mk2 με τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα εμπρός, την μεγάλη κάθετη γρίλια και την εκτενή χρήση χρωμίου για τα διακοσμητικά. Οι διαφορές συνεχίζονται και στο πίσω μέρος που έχει επιμηκυνθεί κατά 70 χιλιοστά και φιλοξενεί τα νέα φωτιστικά σώματα και την ελαφρώς ανασχεδιασμένη πίσω πόρτα ενώ το πακέτο της αισθητικής αναβάθμισης (;) ολοκληρώνουν οι λιτές και μικρότερες από του Yaris, σιδερένιες ζάντες που διακοσμούνται από χρωμιωμένα καπάκια. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι το πίσω μέρος του Viewt δεν διαφοροποιείται μονάχα από το Toyota Yaris αλλά και από τους προκατόχους του, που υιοθετούσαν ένα πιο… vintage design.

Όσο για την τιμή του Mitsuoka Viewt Story, όπως είναι το πλήρες όνομα; Η ιαπωνική μάρκα ζητά 3.080.00 yen που μεταφράζονται σε €21.500 σχεδόν για την βασική έκδοση, που είναι περίπου διπλάσια από αυτά που ζητά η Toyota για το αντίστοιχο Yaris. Η κορυφαία έκδοση με το υβριδικό κινητήριο σύνολο και το σύστημα τετρακίνησης κοστίζει σχεδόν €30.000 αλλά τι να κάνεις; Αυτό είναι το τίμημα της διαφορετικότητας ή της εκκεντρικότητας αν προτιμάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Mitsuoka Viewt Story δεν απευθύνεται σε όλους τόσο σε αισθητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κόστους. Ευτυχώς ή δυστυχώς, η τελευταία δημιουργία της ιαπωνικής μάρκας δεν πρόκειται να περάσει τα σύνορα, οπότε δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε…

Prev Post Porsche – Το 2026 η ηλεκτρική Cayenne
Next Post Volvo C40 Recharge P8 AWD – Καταιγιστικό
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook