Η Toyota επενδύει €5.25 δις στην παραγωγή μπαταριών.

Η Toyota επενδύει €5.25 δις στην παραγωγή μπαταριών.

Η Toyota έχει μείνει πίσω στον μαραθώνιο της ηλεκτροκίνησης αλλά προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος επενδύοντας όχι μόνο σε νέα προϊόντα αλλά και στις υποδομές που θα υποστηρίξουν την στροφή της στη νέα τεχνολογία. Φυσικά πρέπει να λανσάρει νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για παράδειγμα αλλά αυτό δεν έχει νόημα από μόνο του, αν δεν διαθέτει τις μπαταρίες για να τα εξοπλίσει. Γι’ αυτό η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να επενδύσει 730 δισεκατομμύρια yen ή περίπου 5.25 δισεκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία στην παραγωγή μπαταριών τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ιαπωνία.

Το μισό του τεράστιου κεφαλαίου θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση του εργοστασίου στην πόλη Himeji, που λειτουργεί υπό την Prime Planet Energy & Solutions (συνεργασία Toyota με Panasonic) καθώς και άλλων εργοστασίων σε ολόκληρη την Ιαπωνία ενώ τα υπόλοιπα θα ενισχύσουν την παραγωγική δυνατότητα της μονάδας στην North Carolina που αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας μεταξύ Toyota Motor North America και Toyota Tsusho. Συνολικά, η επένδυση των 5.25 δισεκατομμυρίων ευρώ θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής της Toyota κατά 40 GWh με τον στόχο να παραμένει η πώληση 3.5 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως με τα σήματα της Toyota και της Lexus μέχρι το 2030.

Η ανακοίνωση της Toyota έρχεται μερικές ημέρες μονάχα μετά από αυτήν της Honda και της LG Energy Solution αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η παραγωγή μπαταριών στις Η.Π.Α. ιδίως μετά την ψήφιση του Inflation Reduction Act από την αμερικάνικη κυβέρνηση. Ενός νομοθετικού πλαισίου που απαιτεί από τους κατασκευαστές να προμηθεύονται τις πρώτες ύλες για την παραγωγή μπαταριών από χώρες με τις οποίες οι Η.Π.Α. διατηρούν εμπορικές συμφωνίες και ένα ποσοστό αυτής της παραγωγής μπαταριών να γίνεται εντός των συνόρων των Η.Π.Α. αν η εκάστοτε εταιρία θέλει τα ηλεκτρικά μοντέλα της να πληρούν τις προϋποθέσεις για τα προσφερόμενα κίνητρα!

Prev Post Skoda: Αναζητά τον τρόπο για φθηνά ηλεκτρικά!
Next Post Ξεπούλησε σε μία εβδομάδα το Polestar 6.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook