Η Sony παρουσιάζει το Vision-S 02 και δημιουργεί την Sony Mobility!

Σαν σήμερα (παρά δύο ημέρες) η Sony παρουσίαζε στον κόσμο το Vision-S, ένα πρωτότυπο που σύμφωνα με τον επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Kenichiro Yoshida, “ενσωμάτωνε την συνεισφορά της στο μέλλον της κινητικότητας”. Από τότε και με εξαίρεση ελάχιστες αναφορές στο αμιγώς ηλεκτρικό concept και στην συνεχιζόμενη εξέλιξη του, ούτε καν η ίδια η Sony ήξερε τι ήθελε να κάνει με αυτό αλλά η εταιρία επανέρχεται στον… τόπο του εγκλήματος δύο χρόνια μετά το Vision-S για να αποκαλύψει ένα ολοκαίνουριο SUV με όνομα Vision-S 02 και να ανακοινώσει την δημιουργία της Sony Mobility Inc. με την οποία “σκοπεύει να εξερευνήσει την είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Το Vision-S 02 είναι ένα 7-θέσιο SUV το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική και τεχνολογία συνδεσιμότητας με το sedan αδερφάκι του. Έχει μήκος 4.89 μέτρα, πλάτος 1.93 και ύψος 1.65 που σημαίνει ότι έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με την BMW X5 για παράδειγμα (αν και το Vision-S 02 είναι κατά 10 εκατοστά χαμηλότερο) και κινείται χάρη σε ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων 272 ίππων έκαστος που του χαρίζουν δυνατότητες τετρακίνησης. Παρά το γεγονός ότι όπως και το sedan, έτσι και το “02” μοιάζει σχεδόν έτοιμο να περάσει στην παραγωγή η Sony δεν αποκάλυψε περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο μοντέλο της με εξαίρεση το γεγονός ότι η τελική ταχύτητα του υπερβαίνει τα 180 km/h. Από εκεί και πέρα, ότι γνωρίζουμε για το Vision-S 02 είναι οι γνωστές γενικότητες αναφορικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και αυτής της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Η Sony Mobility Inc. από την άλλη, καλύπτεται από ένα πέπλο μυστικότητας με την εταιρία να αναφέρει πως η νέα θυγατρική της έχει ως στόχο την “επιτάχυνση των προσπαθειών” στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας αλλά χωρίς να θέτει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή να αναλύει περαιτέρω πώς σκοπεύει να το κάνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση και μόνο της Sony Mobility Inc. οδήγησε σε μία αύξηση της τάξης του 6% στην μετοχή του Sony Group στο χρηματιστήριο.

Prev Post Στις 11 Μαρτίου η νέα σεζόν “Drive to Survive”.
Next Post Hennessey Mammoth 1000 6×6. Το μεγαλείο της υπερβολής!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook