Η Singer μαγεύει και πάλι με την Turbo Study.

Στον χώρο των restomods βασιλεύει η Singer. Η μικρή εταιρία από την Καλιφόρνια έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, συγκεκριμένη μεθοδολογία, τεχνογνωσία και συγκεκριμένη αισθητική και έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μερικών πολύ μεγάλων πορτοφολιών που εκτιμούν την ποιότητα των προϊόντων της. Τώρα, εφαρμόζει όλα αυτά για να δημιουργήσει την απόλυτη Porsche 911 της γενιάς 930 ως έναν φόρο τιμής στην δεκαετία του ’80 και ότι αυτή αντιπροσωπεύει για το αυτοκίνητο: αυτή λοιπόν, είναι η Porsche 911 Reimagined by Singer Turbo Study.

Το όνομα είναι αντικειμενικά, το λιγότερο ελκυστικό κομμάτι της 4ης δημιουργίας της αμερικανικής φίρμας και εμφανισιακά, η Turbo Study μπορεί να μοιάζει με την 930 αλλά μηχανικά βασίζεται στον διάδοχο της, την Porsche 964 – απλά έχουν απομείνει πολύ λίγα πράγματα όπως τα κατασκεύασε η Porsche. Όπως όλα τα προϊόντα της Singer, έτσι και αυτό ξεκινά ως ένα γυμνό chassis το οποίο ενισχύεται, εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις της εταιρίας. Το αμάξωμα όπως πάντα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και καταφέρνει να ενσωματώνει τις επεμβάσεις του σχεδιαστικού τμήματος χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του αυθεντικού.

Το αφεντικό της Singer, Rob Dickinson, αναφέρει πως μόνο οι πόρτες της Turbo Study έχουν μείνει ανέγγιχτες αλλά οι αλλαγές είναι τόσο διακριτικές που πιστεύεις ότι βλέπεις μία 930 Turbo που μόλις βγήκε από το εργοστάσιο. Αν παρατηρήσεις πιο προσεκτικά όμως, θα δεις ότι ο εμπρός προφυλακτήρας είναι διαφορετικός, οι καθρέφτες νέοι και τα προστατευτικά στα πίσω φτερά έχουν μετατραπεί σε αεραγωγούς που καταλήγουν σε δύο intercoolers ενώ στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβει η “whale tail” αεροτομή. Μηχανικά, η Turbo Study είναι η πρώτη υπερτροφοδοτούμενη Singer καθώς κινείται χάρη σε έναν twin-turbo, αερόψυκτο, επίπεδο εξακύλινδρο 3.8 λίτρων ο οποίος παράγει στην βασική μορφή του 450 ίππους. Ικανοποιητικός αριθμός δεδομένου ότι η Turbo Study έχει δημιουργηθεί ως ένα πολυτελές Grand Tourer και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο στήσιμο της ανάρτησης αλλά και στις διαθέσιμες… πολυτέλειες όπως τα ρυθμιζόμενα καθίσματα, το cruise control, το ABS και το traction control μεταξύ άλλων. Σε κάθε περίπτωση, η ιπποδύναμη είναι αποκλειστικά επιλογή του εκάστοτε ιδιοκτήτη βεβαίως, όπως είναι και η τιμή της Porsche 911 Reimagined by Singer Turbo Study που σίγουρα υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια αλλά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις των πελατών.

Prev Post Η νέα τεχνολογία μπερδεύει τους οδηγούς!
Next Post Volvo. Επενδύει στη StoreDot για ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας μπαταριών
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook