Η Renault φέρνει ένα θηριώδες R5!

Η Renault φέρνει ένα θηριώδες R5!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Renault ανακοίνωνε τα μοντέλα που θα δούμε στην επερχόμενη έκθεση του Παρισιού στα μέσα του Οκτωβρίου αλλά απ’ ότι φαίνεται είχε ήδη αποφασίσει να μην αποκαλύψει όλα τα χαρτιά της. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι σήμερα έκρινε πως είναι μία καλή ημέρα να ανακοινώσει ένα ακόμα πρωτότυπο; Το concept αποτελεί μέρος των εορτασμών της Renault για τα 50 χρόνια από την πρεμιέρα του R5 και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, αποτελεί μία σημαντικά πιο… αγριεμένη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού “5” – μία άτυπη αναβίωση του R5 Turbo.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε τα πολύ φαρδύτερα φτερά που φιλοξενούν τους τροχούς με τις νέες, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος και το πολύ επιθετικό bodykit που περιλαμβάνει εκτός από την γιγαντιαία αεροτομή και τον διαχύτη στο πίσω μέρος και τα εμπνευσμένα από τον κόσμο των rallies φωτιστικά σώματα κάτω από την ενιαία μπάρα LED στη μάσκα. Στο εσωτερικό, παρότι δεν έχουμε σχετικές φωτογραφίες, ξεχωρίζουν τα σχεδόν αγωνιστικά bucket με τις ανάλογες ζώνες ασφάλειας, οπότε δεν θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι το πρωτότυπο που έχει ετοιμάσει η γαλλική εταιρία είναι ένα μίγμα φόρου τιμής στο ένδοξο παρελθόν της και ταυτόχρονα, ένα όραμα για το μέλλον καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως κάτω από την εντυπωσιακή επιφάνεια κρύβεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Το νέο concept της Renault θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 22 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν κάνει πρεμιέρα στο Chantilly Arts & Elegance Richard Mille που διεξάγεται από τις 23 έως τις 25 του ίδιου μήνα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, θα παρουσιαστεί και στην έκθεση του Παρισιού ενώ οφείλουμε να τονίσουμε πως σε αυτή τη μορφή τουλάχιστον, δεν υπάρχει πρόβλεψη να περάσει στην παραγωγή. Ίσως να μας δώσει μία ιδέα για την καυτή έκδοση του νέου Renault 5 που ετοιμάζει η Alpine.

Prev Post Καλωσόρισε τη νέα Maserati GranTurismo.
Next Post Jeep Compass 4xe – με νέα έκδοση
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook