Όπως είναι λογικό, οι γαλλικές μάρκες περιμένουν με ανυπομονησία την επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου Παρισιού τον Οκτώβριο για να μας δώσουν μία γεύση των μελλοντικών προϊόντων τους. Ανάμεσα τους η Renault που όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει μόνο ένα ή δύο, αλλά τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και η Alpine που σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο concept, αμιγώς ηλεκτρικό φυσικά!
Η πιο σημαντική πρεμιέρα για την Renault στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι άνευ αμφιβολίας το αναγεννημένο Renault 4. Προς το παρόν, η εταιρία κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της αλλά οι πληροφορίες που διέρρευσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό κάνουν λόγο για μία “επανερμηνεία” του αυθεντικού που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τη μορφή ενός πρακτικού crossover με ρετρομοντέρνο σχεδιασμό αναπαράγοντας την επιτυχία που είχε το αναγεννημένο Renault 5 όταν έκανε το δικό του ντεμπούτο. Μιας που αναφέραμε το “5”, η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει τους εορτασμούς για την 50η επέτειο του εμβληματικού hatchback με ένα “sporty και απίθανο concept” χωρίς να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά ενώ σε πιο… πεζά μονοπάτια, η Renault δηλώνει πως στο Παρίσι θα δούμε και την επιβατική έκδοση του Kangoo E-Tech.
Όσον αφορά στην Alpine, αυτή θα παρουσιάσει ένα νέο concept που θα “ενσωματώνει το μέλλον της στρατηγικής” της. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι είδους πρωτότυπο είναι αυτό αλλά η Alpine έχει ήδη teasάρει στο παρελθόν την καυτή έκδοση του Renault 5 ως ένα καυτό, ηλεκτρικό hatchback, το GT X-Over σπορ crossover που αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα της περί τα μέσα της δεκαετίας αλλά και ένα ηλεκτρικό sports car. Η λογική λέει πως το Παρίσι ίσως αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε για πρώτη φορά το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το πρώτο της Alpine, που θα μας δώσει και την πρώτη γεύση για την μελλοντική σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας.
Κατά τα άλλα, η Dacia θα χρησιμοποιήσει την δική της μικρή γωνιά του κόσμου για να παρουσιάσει τη νέα εταιρική ταυτότητα σε ολόκληρη την γκάμα της ενώ θα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις κινητικότητας με τη μορφή (και) του Mobilize Duo, ενός μικρού ηλεκτρικού που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αστική κινητικότητα συνδρομητικού μοντέλου. Αυτά κι άλλα πολλά τον ερχόμενο Οκτώβριο από το Renault Group.