Η Nissan εξηλεκτρίζει το GT-R!

Η Nissan εξηλεκτρίζει το GT-R!

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αν η Nissan θέλει να συνεχίσει να προσφέρει το εμβληματικό GT-R, θα πρέπει να το κάνει ηλεκτρικό. Η ίδια η εταιρία το έχει παραδεχθεί αλλά αυτή η ημέρα δεν έχει έρθει ακόμα καθώς ο τίτλος είναι… ελαφρώς παραπλανητικός. Η Nissan όντως εξηλεκτρίζει το GT-R αλλά δεν είναι η επόμενη γενιά που εξηλεκτρίζεται. Η ιαπωνική εταιρία γυρνά πίσω στον χρόνο και μετατρέπει τον “Godzilla”, το θρυλικό R32 GT-R σε αμιγώς ηλεκτρικό.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το project. Το μόνο που δηλώνει η Nissan είναι ότι η ιδέα ανήκει σε έναν μηχανικό που εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εξαιτίας του σεβασμού και της λατρείας που τρέφει για τον Godzilla και τελικά πήρε το πράσινο φως για να ενώσει την τεχνογνωσία της Nissan στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης με τον θρύλο που ονομάζεται GT-R. Κάπως έτσι γεννήθηκε το R32 EV, όπως ονομάζεται επίσημα το one-off που θα δούμε στο προσεχές μέλλον – γιατί, αν και δεν το έχει επιβεβαιώσει η εταιρία, δεν πιστεύουμε πως αυτή η μοναδική δημιουργία θα περάσει στην παραγωγή. Όσο για το τι να περιμένουμε; Άγνωστο.

Αν η Nissan θέλει να μείνει πιστή στον χαρακτήρα του GT-R, το R32 EV θα είναι σίγουρα τετρακίνητο και σίγουρα πάρα πολύ γρήγορο. Άγνωστο είναι και το πώς και πόσο θα επηρεάσει το αυξημένο βάρος τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Πάντως το κλασικό design θα μείνει απαράλλαχτο, οπότε οι μηχανικοί θα πρέπει να βρούνε τρόπο να χωρέσουν τους ηλεκτροκινητήρες, τις μπαταρίες και όλα τα συστήματα ελέγχου στους υπάρχοντες χώρους, παλιούς και… νέους. Το περίεργο είναι ότι το σύντομο teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan περιλαμβάνει την ηχητική υπόκρουση του βενζινοκινητήρα ενώ το αυτοκίνητο που αχνοφαίνεται στο σκοτάδι εξοπλίζεται με… εξάτμιση και μάλιστα μεγάλη.

Prev Post Ford Ranger Wildtrak X – Νέα έκδοση με ιδιαίτερα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά
Next Post Kia EV9 – Δυναμικό και προηγμένο σε όλους τους τομείς
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook