Η ιστορία του Ford Mondeo συνεχίζεται στην Κίνα…

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό το Ford Mondeo θα πάψει να είναι διαθέσιμο στο αγοραστικό κοινό της Ευρώπης έπειτα από 30 χρόνια παρουσίας στην αγορά και η αμερικανική εταιρία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν το ιστορικό όνομα της θα επιστρέψει με την ίδια ή διαφορετική μορφή στο προσεχές μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Mondeo θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία στην Κίνα όπου η Ford μόλις αποκάλυψε επίσημα την ολοκαίνουρια, 6η γενιά του μοντέλου.

Όπως φαίνεται, το design του νέου Ford Mondeo έχει επηρεαστεί σημαντικά από το Evos ενώ η ίδια η εταιρία αναφέρει πως για να πάρει το μοντέλο την τελική μορφή του, οι σχεδιαστές στηρίχθηκαν σε 3 βασικούς πυλώνες όπως αυτοί υποδείχθηκαν από τους πελάτες στην Κίνα: επιβλητικότητα, ευελιξία και απόκριση. Πρακτικά, αυτές οι αξίες ενσωματώθηκαν στο νέο Mondeo με την κάθετη γρίλια και τα λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνονται από μία λεπτή μπάρα LED στο εμπρός μέρος, την σχετικά υψηλή και ευθεία shoulder line που συνδυάζεται με μεγάλες καμπύλες στα πλαϊνά και την έντονα κεκλιμένη οροφή που καταλήγει στα ιδιαίτερα πίσω φωτιστικά σώματα αλά-Mach E. Αυτό που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το Mondeo δεν παίρνει τη μορφή ενός νεο-crossover αλλά διατηρεί την φόρμα και τις αναλογίες ενός παραδοσιακού sedan, έστω και με μερικές μοντέρνες πινελιές.

Το νέο Mondeo είναι 6 εκατοστά μακρύτερο από το ευρωπαϊκό μοντέλο, με συνολικό μήκος της τάξης των 4.94 μέτρων και 2.3 εκατοστά πλατύτερο ενώ και το μεταξόνιο αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας τα 2.95 μέτρα. Όσον αφορά στην καμπίνα, δεν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες αλλά η μία που αποκαλύπτει έμμεσα το design μέσω ενός σκίτσου σε οθόνη, φανερώνει πως το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό καταλαμβάνει μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας με τα περισσότερα χειριστήρια είτε να έχουν καταργηθεί, είτε να έχουν μετακομίσει στο τιμόνι και την κεντρική κονσόλα. Δεν έχουμε πληροφόρηση ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου αλλά αυτό που μας λείπει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο είναι αν το νέο Ford Mondeo θα είναι αποκλειστικότητα της κινεζικής αγοράς ή αν η εταιρία σκοπεύει να το λανσάρει και σε άλλες αγορές.

Prev Post Subaru Forester e-BOXER. Ανανεώθηκε
Next Post Alpina B3 και D3 S. Δεν άργησαν.
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook