Η Ford Mustang επιστρέφει στο Le Mans

Η Ford Mustang επιστρέφει στο Le Mans

Η 7η γενιά της Ford Mustang δεν στοχεύει να είναι γρήγορη μόνο στον δρόμο αλλά και στην πίστα καθώς η αμερικανική εταιρία έχει εξελίξει ή θα εξελίξει 6 διαφορετικές εκδόσεις του νέου μοντέλου για διαφορετικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πρώτες δύο είναι και οι πιο… ήπιες: είναι οι Mustang Dark Horse S και Dark Horse R. Στην πρώτη, αφαιρούνται όλα τα περιττά στοιχεία και τα διακοσμητικά, τοποθετείται ένα πιστοποιημένο roll cage και επιπλέον εξοπλισμός ασφαλείας, ένα αγωνιστικό κάθισμα με τις ανάλογες ζώνες ασφαλείας και ένα quick-release τιμόνι.

Στο ταμπλό υπάρχει ένα νέο πάνελ με όλους τους απαραίτητους διακόπτες ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, τη νέα εξάτμιση, το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και τα αμορτισέρ DSSV της Multimatic. Η Dark Horse R έκδοση, περιλαμβάνει επιπλέον των προηγούμενων ενισχυμένο πλαίσιο, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και νέες ζάντες ελαφρού κράματος.

Πιο σημαντικό και πιο ενδιαφέρον για εμάς όμως, είναι το γεγονός ότι η Ford επέλεξε τη νέα Mustang για το νέο αγωνιστικό που θα συμμετέχει στην GT3 κατηγορία. Η Mustang GT3 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στις 24 ώρες της Daytona τον Ιανουάριο του 2024 πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι για να λάβει μέρος στις 24 ώρες του Le Mans τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ford “κατέβασε” μία Mustang στον πιο φημισμένο αγώνα αντοχής στον κόσμο καθώς η πρώτη φορά που το έκανε ήταν το 1967 με μία Shelby GT350. Έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να επιστρέψει με μία Saleen Mustang SR και τώρα, άλλα 27 από το 1997 για την Mustang GT3. Παραδοσιακά, η Ford στηριζόταν στο GT για τις προσπάθειες της στους αγώνες αντοχής και αυτό ήταν που της έδωσε και την τελευταία νίκη στην κατηγορία GTE Pro το 2016, ακριβώς 50 χρόνια μετά από την πρώτη νίκη (γενικής κατάταξης βέβαια) του αυθεντικού GT40 με εκείνο το θρυλικό 1-2-3 του 1966. Ανυπομονούμε να δούμε το “Μπλε Οβάλ” στην… σκηνή!

Prev Post Το αμιγώς  ηλεκτρικό  Nissan LEAF στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο της Brainbox
Next Post Νέα Ford Mustang – Παράδοση και τεχνολογία σε αρμονία!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook