Η BMW σκέφτεται πάντοτε ένα sports car

Η BMW σκέφτεται πάντοτε ένα sports car

Από την κατάργηση της M1 πριν από 40 χρόνια ακούγονται διαρκώς ψίθυροι για τον διάδοχο της αλλά τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η i8 ήταν ότι πιο κοντινό έχει παρουσιάσει η γερμανική εταιρία αλλά για πολλούς το υβριδικό sports car δεν ήταν αρκετό. Η άλλη περίπτωση που πλησιάσαμε αρκετά ήταν το 2019, με το Vision M Next Concept των 600 υβριδικών ίππων αλλά και πάλι, οι προτεραιότητες της γερμανικής μάρκας ήταν πολύ διαφορετικές εκείνη την περίοδο. Το project ακυρώθηκε λόγω του αυξημένου κόστους εξέλιξης και του μικρού όγκου πωλήσεων που προέβλεπαν οι μελέτες της BMW ενώ αργότερα πήραμε και μία γεύση των διαφορετικών προτεραιοτήτων με την BMW XM. Ο επικεφαλής της BMW M GmbH όμως δηλώνει δεκτικός στην ιδέα ενός sports car.

Είναι πάντα κάτι που κοιτάμε. Σαν λάτρεις του αυτοκινήτου πάντα ονειρευόμαστε τέτοια αυτοκίνητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα κάνουμε, αλλά εξερευνούμε διαρκώς αυτές τις ιδέες.

Δήλωσε ο Frank van Meel για να συμπληρώσει ότι “συνέχεια προσπαθώ να βρω τρόπο για το πώς θα μπορούσε να δουλέψει”. Η επιθυμία υπάρχει λοιπόν και όχι για να αποδείξει κάτι σαν εταιρία. Η σπορ πλευρά της BMW φαίνεται σχεδόν σε κάθε μοντέλο που παράγει και είναι ακόμα πιο τονισμένη στα καθαρόαιμα “M” μοντέλα της, οπότε η επιθυμία για ένα ειδικό super sports car βασίζεται σε κάτι πιο… αγνό. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα αποτελεί προτεραιότητα, οπότε δεν αρκεί η εκδήλωση πρόθεσης από το μεγάλο αφεντικό της BMW. Πρέπει να υπάρχει θέληση η οποία ξεπερνά τη λογική ώστε να προχωρήσει ένα project αυτού του είδους και δεν το βλέπουμε ούτε για το παρόν, ούτε για το προσεχές μέλλον.

Prev Post Tuthill Porsche 911K – Ένα διαμάντι 850 κιλών και 11.000 σ.α.λ.!
Next Post Bentley Mulliner Batur – Η πρώτη της νέας εποχής
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook