Η Audi διεκδικεί την McLaren.

Ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους ακούγονται φήμες για συζητήσεις ανάμεσα στην Audi του Volkswagen Group και την McLaren σχετικά με κάποια εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη – πλήρη ή μερική. Τώρα γερμανικό μέσο αναφέρει πως η Audi έχει αυξήσει την προσφορά της από τα €450 εκατομμύρια που αν αληθεύουν οι πληροφορίες κρίθηκαν από την McLaren ως μη-ικανοποιητικά, στα €650 εκατομμύρια, με τις δύο εταιρίες να σχεδιάζουν την υπογραφή μίας επιστολής πρόθεσης πριν το ζήτημα συζητηθεί στο Δ.Σ. της Volkswagen αργότερα μέσα στον μήνα.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι η εξαγορά της McLaren θα εξασφαλίσει για την Audi πρόσβαση στον κόσμο της Formula 1 ενώ δεν αποκλείεται να περιλαμβάνεται στην πρόταση της γερμανικής μάρκας και μία επένδυση στον κατασκευαστή εξωτικών αυτοκινήτων που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα – έστω και σε δεύτερη φάση.

Παράλληλα, ακούγεται ολοένα και πιο έντονα η φήμη της εισόδου και της Porsche στην Formula 1, μέσω μίας μακροχρόνιας συνεργασίας με την Red Bull Racing η οποία θα ξεκινήσει σε μερικά χρόνια. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο σοβαρό είναι το Volkswagen Group να δεσμευτεί σε μία τόσο μεγάλη επένδυση και φυσικά από τις προθέσεις της Formula 1 όσον αφορά στους κανονισμούς των κινητήριων συνόλων των μονοθεσίων από το 2026 και έπειτα. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις καθώς αν οι δύο υποθέσεις προχωρήσουν θα φέρουν τεράστιες αλλαγές στο τοπίο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Prev Post  Honda CB300R. Ανανεωμένη
Next Post Το Dakar Classic είναι ένα ξεχωριστό είδος τρέλας!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook