Η ανάπτυξη της Fiat συνεχίστηκε και το 2023!

Η ανάπτυξη της Fiat συνεχίστηκε και το 2023!

Η Fiat μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα την αυτοκρατορία περασμένων δεκαετιών στην Ευρώπη αλλά σε άλλα μέρη του κόσμου η ιταλική εταιρία συνεχίζει να διαπρέπει με αποτέλεσμα και το 2023, να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 12% στις πωλήσεις της παγκοσμίως, αγγίζοντας τα 1.35 εκατομμύρια αυτοκίνητα και αφήνοντας πίσω της όλες τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου Stellantis – ένα κατόρθωμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περνάει αψήφιστα δεδομένου ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός. Κι όμως, η Fiat κατάφερε να βρεθεί στην κορυφαία θέση της λίστας των πωλήσεων στις τέσσερις “εγχώριες αγορές” της διατηρώντας μερίδιο της τάξης του 21.8% στην Βραζιλία, 12.8% στην Ιταλία, 15.7% στην Τουρκία και 78.6% στην Αλγερία με τρία διαφορετικά μοντέλα: το Fiat Strada στην Βραζιλία, το Panda στην Ιταλία και το Tipo στην Τουρκία και την Αλγερία.

Στην Ευρώπη ειδικότερα, την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της Fiat, το 500e πέρυσι ήταν νούμερο 1 στο A+B segment αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με μερίδιο της τάξης του 14.7%, 0.3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με το 2022 ενώ βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Αυστρία και στην δεύτερη θέση στην Γαλλία. Στην αγορά των αστικών μοντέλων η εταιρία ταξινόμησε πάνω από 230.000 Fiat 500 (χωρίς να συνυπολογίζεται το ηλεκτρικό 500e) και Panda επιτυγχάνοντας μερίδιο 44.4% και επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της μάρκας στην κατηγορία. Όσον αφορά στα επαγγελματικά, το Fiat Professional Ducato ήταν πρώτο εντός του ομίλου Stellantis και 7ο στην ευρύτερη κατηγορία των ελαφριών επαγγελματικών.

Ανάλογες και ακόμα καλύτερες ήταν οι επιδόσεις της ιταλικής εταιρίας στη Ν. Αμερική με την Βραζιλία να οδηγεί στον δρόμο για την επιτυχία, όπου η Fiat ηγείται στις κατηγορίες των hatchbacks, pickups και vans και κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα κεκτημένα αλλά να αυξήσει τις πωλήσεις. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Αργεντινή που σημαίνει ότι η Λατινική Αμερική “ανήκει” στην Fiat ενώ και στην MEA περιοχή που περιλαμβάνει την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική η Fiat συνεχίζει το 5-ετές σερί ηγεμονίας με μερίδιο που το 2023 έφτασε το 15.7%. Το 2024 αναμένεται ακόμα καλύτερο για την εταιρία καθώς θα έχουμε το πλήρες λανσάρισμα του νέου 600 σε αμιγώς ηλεκτρική αλλά και υβριδική έκδοση καθώς και την παρουσίαση του ολοκαίνουριου Panda, οπότε η Fiat κοιτάει δικαίως προς τα ψηλά με αισιοδοξία.

Prev Post Kimera EVO38 – Η εξέλιξη του είδους
Next Post Zagato AGTZ Twin Tail – Δύο στην τιμή του ενός!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook