Η Alfa Romeo αποχαιρετά την Formula 1

Η Alfa Romeo αποχαιρετά την Formula 1

To Παρασκευο-Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα λάβει χώρα ο τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν για την Formula 1 στην εντυπωσιακή πίστα στο Abu Dhabi. Ο αγώνας έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, τουλάχιστον όσον αφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους οδηγούς αλλά για την Alfa Romeo έχει ξεχωριστή σημασία καθώς είναι ο τελευταίος της τελευταίας θητείας της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Alfa Romeo αποχαιρετά για άλλη μία φορά την Formula 1 αφήνοντας την θέση της στην Sauber Motorsport για το 2024 και το 2025, πριν… αναλάβει η Audi που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της F1 από το 2026!

Όπως είπαμε, αυτή είναι η δεύτερη θητεία της Alfa Romeo στην Formula 1 με την ιταλική εταιρία να συμμετέχει αρχικά από το 1950 έως το 1985 κατακτώντας το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Nino Farina το 1950 και το δεύτερο την επόμενη χρονιά, με τον Juan Manuel Fangio. Από το 1976, η ιταλική εταιρία συμμετείχε στον θεσμό κατασκευάζοντας και προμηθεύοντας κινητήρες ενώ το 1979 αναβάθμισε την συμμετοχή της σε κατασκευαστής, τερματίζοντας στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα το 1983, πριν αποσυρθεί το 1985.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια απουσίας, μέχρι το 2018 που η Alfa Romeo επέστρεψε δυναμικά στην Formula 1 μέσω μιας συμπόρευσης σε εμπορικό και τεχνολογικό επίπεδο με την Sauber Motorsport. Στα 6 χρόνια που ακολούθησαν υλοποιήθηκε μια γόνιμη και παθιασμένη συνεργασία, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δύο πλευρές κέρδισαν πολλά. Στο Grand Prix του Abu Dhabi 2023, αυτή η συνεργασία ολοκληρώνεται και είναι η στιγμή για την Alfa Romeo να ευχαριστήσει όλους εκείνους που μοιράστηκαν μαζί της αυτά τα υπέροχα χρόνια στη Formula 1. Τα οποία ίσως να μην είχαν γίνει πραγματικότητα χωρίς τον Sergio Marchionne, που ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία και την υποστήριξε σθεναρά. Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» αξίζει προφανώς στους οδηγούς που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν σκληρές μάχες στην πίστα υποστηρίζοντας την ομάδα: Οι Charles Leclerc, Marcus Ericsson, Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen, Zhou Guanyu και Valtteri Bottas (παράθεση με χρονολογική σειρά) έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε Grand Prix. Αλλά και στην ομάδα της Sauber Motorsport (Finn Rausing, Fred Vasseur, Alunni Bravi και Andreas Siedl) για το πάθος και την συνέπεια τους. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η C43, το τελευταίο μονοθέσιο αυτής της εποχής της Alfa Romeo στην F1, θα “φοράει” μία ειδική livery γιορτάζοντας τα 6 χρόνια στον θεσμό.

Prev Post Volkswagen Amarok – Σημαντικό «χατ- τρικ» επιτυχιών
Next Post Ford Pro – Με διπλή σημαντική διάκριση
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook