Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer είναι έτοιμο να ηλεκτρίσει τον κόσμο με την Lexie Alford

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer είναι έτοιμο να ηλεκτρίσει τον κόσμο με την Lexie Alford

Η Lexie Alford, η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου, η οποία αποτελεί σήμερα τον νεότερο άνθρωπο που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου, ξεκινά την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το εκπληκτικό της ταξίδι «Charge Around The Globe» με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer. Με αφετηρία τη Νίκαια της Γαλλίας, θα περιηγηθεί σε έξι ηπείρους και περισσότερες από 30 χώρες σε ένα εγχείρημα που θα αποδείξει τι είναι εφικτό να γίνει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα ελπίζει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα EV.

Το ταξίδι της εκφράζει το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε η Aloha Wanderwell, η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο πριν από έναν αιώνα. Η Aloha χρησιμοποίησε ένα βενζινοκίνητο Ford για το ταξίδι της αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκειά του πολλά εμπόδια, τα οποία απαιτούσαν ασυνήθιστες λύσεις. Όπως την επιστράτευση βοδιών για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από τη λάσπη, την άμμο και τα ποτάμια στην Ινδία, ενώ στην Κίνα χρειάστηκε να το σύρουν άνθρωποι για πολλά χιλιόμετρα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος την εποχή εκείνη καθιστούσε αδύνατη την αγορά καυσίμων.

Όπως η Aloha, έτσι και η Lexie θα χρησιμοποιήσει ένα μοντέλο Ford για το δικό της εγχείρημα. Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, με το οποίο θα αναχωρήσει από το Le Hotel Royal στη Νίκαια (το ίδιο μέρος από το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της και η Aloha), είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο προ-παραγωγής, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς ειδικές τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, θα προσφέρει στην Lexie όχι μόνο την άνεση και τη συνδεσιμότητα, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στο απόλυτο road trip που ξεκινάει σήμερα.

Προκειμένου να προετοιμαστεί περαιτέρω για το επικό αυτό οδικό ταξίδι, η Lexie έριξε μια ματιά στα παρασκήνια της Ford και του ηλεκτρικού Explorer. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκε τις ομάδες σχεδίασης και ανάπτυξης προϊόντων στην Κολωνία, βίωσε ακραίες θερμοκρασίες στο Κέντρο Περιβαλλοντικών Δοκιμών – γνωστό και ως «εργοστάσιο καιρού» – ενώ ολοκλήρωσε την πιστοποίηση προηγμένης εκπαίδευσης οδηγών στο Lommel Proving Ground.

Charge Around The Globe: Η πρόκληση

Μπορεί το ταξίδι της Aloha Wanderwell να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό road trip, ωστόσο η Lexie θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης. Ο στόχος της είναι ένας: να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η Lexie θα υποστηρίζεται στο ταξίδι της από ένα πλήρωμα, το οποίο θα παρέχει προστασία, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε hardware και software, ενώ στην αρχή κάθε ημέρας θα γίνονται δυναμικές εκτιμήσεις πιθανών κινδύνων. Το επικό εγχείρημα της Lexie θα βγει στον αέρα με την αναχώρησή της στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ τακτικές ενημερώσεις θα παρέχονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι της αναζητώντας το #ChargeAroundTheGlobe ή ακολουθώντας τα κοινωνικά κανάλια @lexielimitless @fordnewseurope.

Prev Post Continental –  Ο πρώτος κατασκευαστής ελαστικών με πολύ υψηλή περιεκτικότητα αειφόρων υλικών
Next Post Πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ευρώπη για τα δύο νέα Ecocar  W300 & G300 στην 87η ΔΕΘ!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook