H Ford Pro παρουσιάζει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom

H Ford Pro παρουσιάζει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom

Η Ford Pro παρουσίασε σήμερα το van που περίμεναν οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης, είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους πελάτες στην κατηγορία van ενός τόνου. Η Ford, παγκόσμια δύναμη στην έρευνα, την μηχανολογία και τις λύσεις λογισμικού, έφερε το απόσταμα αυτής της εμπειρίας στο E‑Transit Custom, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με το ψηφιακό οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας και να λειτουργούν πιο αποδοτικά, αλλά και για να απλουστεύσει τη μετάβασή τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, το E-Transit Custom προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες, βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες – που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος. Η τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km 2 με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW. Το E-Transit Custom θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση για μία σειρά αναγκών των πελατών – τα πάντα με την υποστήριξη ολοκληρωμένων λύσεων της Ford Pro για τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της φόρτισης. Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, το E-Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης.

Η καμπίνα είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet. Η ψηφιακή καινοτομία συνδυάζεται με ασυμβίβαστες ικανότητες και δυνατότητες στη μεταφορά φορτίων. Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 kg, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η κορυφαία για την κατηγορία ισχύς κινητήρα διαμορφώνουν ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας για τους πελάτες. Η Ford Pro έχει επίσης παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit, το οποίο έχει τώρα πουλήσει πάνω από 8.300 μονάδες. Το E-Transit Custom είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

Το E-Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας και η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023. Το ικανό, νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του E-Transit Custom σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους ανεξάρτητους εμπόρους – που μέχρι τώρα βασίζονταν σε diesel κινητήρες για την υποστήριξη των επαγγελματικών αναγκών τους – να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, χρησιμοποιεί προηγμένες κυψέλες 82 Ah κοινές με του Ford F-150 Lightning, προσφέροντας 12% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από το E‑Transit. Η μπαταρία επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία έως 380 km  – πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με την ημερήσια χιλιομετρική κάλυψη ενός μέσου van 1Τ, σύμφωνα με τα δεδομένα πελατών της Ford Pro. Η τοποθέτηση της μπαταρίας απευθείας στο αμάξωμα βελτιώνει την αντοχή και μειώνει το βάρος για βέλτιστη αυτονομία.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217 PS) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή 415 Nm. Ο κινητήρας τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα στο πίσω μέρος του οχήματος καταργώντας την ανάγκη για ειδικό υποπλαίσιο, και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης και τη μείωση του βάρους και τις περιπλοκότητας. Το ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.000 kg, κάτι που σημαίνει ότι το E-Transit Custom θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα diesel οχήματα σε ρόλους που κανένα άλλο αμιγώς ηλεκτρικό van δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ένας προαιρετικός, αφαιρούμενος κοτσαδόρος μπορεί να τοποθετηθεί για περισσότερη ευκολία. Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Αυτό το νέο σύστημα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για βέλτιστη αυτονομία.

Το E-Transit Custom διαθέτει ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα πέδησης με δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving). Το σύστημα συνδυάζει τα φρένα τριβής με αναγεννητική πέδηση, η οποία συλλέγει ενέργεια κατά την επιβράδυνση, συμπληρώνοντας τη φόρτιση της μπαταρίας για επιπλέον αυτονομία. Οι οδηγοί μπορούν να σταματήσουν το van χωρίς να χρησιμοποιήσουν το πεντάλ φρένου όταν βρίσκονται στη λειτουργία one-pedal drive, κάτι που άρεσε στους οδηγούς της αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang Mach‑E και μπορεί να κάνει την οδήγηση στην πόλη πιο ξεκούραστη και άνετη. Άλλα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης παρέχουν λιγότερη επιβράδυνση για να ταιριάζει με άλλα οδηγικά σενάρια. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τα φρένα τριβής αρκετά συχνά για να αποτραπεί η σκουριά ή το άνοιγμα των δίσκων.

Ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7,8 ώρες, επομένως οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα της ολονύκτιας φόρτισης αφού ολοκληρώσουν μία βάρδια. Τις πολυάσχολες ημέρες, μπορούν να παρακολουθούν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης εν κινήσει χρησιμοποιώντας το FordPass Pro smartphone app. Το E-Transit Custom υποστηρίζει επίσης την ταχεία φόρτισης DC έως 125 kW για επαναφόρτιση 15-80% σε 41 λεπτά. Ένα νέο προφίλ φόρτισης προεφοδιάζει την ενέργεια, επιτρέποντας γρήγορα, χρήσιμα γεμίσματα. Σε εργαστηριακές δοκιμές, το σύστημα προσέφερε αυτονομία σχεδόν 38 km σε μόλις 5 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα φορτιστή 125 kW. Οι πελάτες της Ford Pro έχουν πρόσβαση στο Blue Oval Charging Network – το μεγαλύτερο Δίκτυο Φόρτισης στην Ευρώπη, με πάνω από 300.000 φορτιστές, ένας αριθμός που αυξάνεται συνεχώς. Κάθε E‑Transit Custom συνοδεύεται από 12-μηνη δωρεάν συνδρομή για πρόσβαση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης μέσω του Blue Oval Charging Network.

Prev Post Νέο Renault Megane E-TECH Electric- με έναν εξαιρετικό ηλεκτροκινητήρα
Next Post EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022 – Μία μεγάλη γιορτή με εξαιρετικό θεάμα
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook