Είσαι έτοιμος για το ενδεχόμενο μίας Mercedes “baby G-Class”;

Είσαι έτοιμος για το ενδεχόμενο μίας Mercedes “baby G-Class”;

Το θρυλικό G-Wagen είναι ένα μοντέλο που έχει εξέχουσα θέση στην γκάμα της Mercedes-Benz. Ένα μοντέλο με μακρά και πλούσια ιστορία, φανατικό κοινό και αν θέλουμε να είμαστε ελαφρώς κυνικοί, υπέροχα περιθώρια κέρδους. Ένα σκληροτράχηλο εκτός δρόμου όχημα που η γερμανική εταιρία έχει καταφέρει να μεταμορφώσει σε ένα σύμβολο status. Τώρα, αν αληθεύει το δημοσίευμα έγκριτου γερμανικού μέσου που επικαλείται πηγές κοντά στην υπόθεση, η Mercedes σκέφτεται πολύ σοβαρά να δημιουργήσει μία οικογένεια γύρω από το εμβληματικό off-roader και το πρώτο μέλος της θα είναι μία μικρότερη εκδοχή του. Φυσικά, η ίδια η εταιρία αρνείται να σχολιάσει οποιαδήποτε φήμη, οπότε δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση αλλά δεδομένης της δημοτικότητας της G-Class, το λανσάρισμα μίας mini-G ή baby-G, ότι προτιμάς, δεν στερείται λογικής.

Το φημολογούμενο όχημα δεν θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο τύπου σκάλας της “μεγάλης” G-Class και όπως ακούγεται, δεν θα μοιράζεται και το ίδιο… εκτόπισμα. Θα είναι μικρότερο τόσο σε μήκος όσο και σε ύψος ενώ αναμένεται να βασίζεται στην προηγμένη MMA αρχιτεκτονική που αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή εντός του 2024 με τη νέα CLA, πριν χρησιμοποιηθεί στις GLA, GLB και CLA Shooting Brake λίγο αργότερα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα όσο και βενζινοκίνητα, γεγονός που επιτρέπει στην Mercedes-Benz έναν υψηλό βαθμό ελευθερίας και ευελιξίας καθώς η μικρή G-Class θα λανσαριστεί στην αγορά το 2026 και σε εκείνο το χρονικό σημείο θα πρέπει να παρέχει στους υποψήφιους αγοραστές όλες τις επιλογές.

Ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της μικρής G λέγεται πως είναι ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας, Ola Kallenius και αν αυτό βασίζεται στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες για το όλο project να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μία ενδιαφέρουσα ιδέα είναι πολύ καλές. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ανώνυμα πως ο Kallenius βλέπει την μικρή G-Class ως μία αναγκαιότητα αλλά παραμένει μία πάρα πολύ σημαντική εκκρεμότητα: το όνομα. Το ύφος και η φιλοσοφία της Mercedes δεν της επιτρέπει να βαφτίσει το νέο μοντέλο ως “Baby G” ή “Mini G” ενώ φαίνεται πως αποκλείεται εκ των προτέρων το “GLG”. Τι μένει λοιπόν; Μένει να δούμε αν τελικά το μοντέλο πάρει το πράσινο φως για να περάσει στην παραγωγή, να δούμε τον χαρακτήρα του καθώς υποψιαζόμαστε πως περισσότερο από μία “Mini G”, θα είναι περισσότερο μία “Soft G” και φυσικά να μάθουμε το όνομα – αν και αυτό είναι το τελευταίο και κατά τη γνώμη μου, το λιγότερο σημαντικό.

Prev Post Το καλοκαίρι το ανανεωμένο Volkswagen Touareg!
Next Post Peugeot 3008 και 5008 Hybrid – Νέες υβριδικές εκδόσεις
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook