Η επιστροφή του Giallo Ducati

Η επιστροφή του Giallo Ducati

Η Ducati αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της στον κόσμο των αγώνων ανακοινώνοντας ότι και οι δύο επίσημες ομάδες WorldSBK (Aruba.it Racing – Ducati Team) και MotoGP (Ducati Lenovo Team) θα αγωνιστούν στους γύρους στο Misano των αντίστοιχων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων με ειδικά κίτρινα αγωνιστικά χρώματα, που αντιπροσωπεύουν την αναβίωση του θρυλικού Giallo Ducati. Το project παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, στην οποία συμμετείχε ο διευθυντής της Centro Stile Ducati, Andrea Ferraresi, μαζί με τον Ιταλό σχεδιαστή Aldo Drudi, τον άνθρωπο που δημιούργησε την ιδιαίτερη χρωματική εμφάνιση.

Τα αποκαλυπτήρια για τους οπαδούς έγιναν λίγο πριν από τον γύρο σχηματισμού του πρώτου αγώνα του ιταλικού WorldSBK, όταν η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati άνοιξε την πόρτα του γκαράζ και οι επίσημοι αναβάτες, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alvaro Bautista και ο teammate του Michael Ruben Rinaldi, μπήκαν στην πίστα στο τιμόνι των Panigale V4 R στο χρώμα Giallo Ducati και με αγωνιστικές φόρμες στις ίδιες αποχρώσεις με αυτές της μοτοσυκλέτας. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που έχει μια σημαντική παράδοση στην ιστορία του κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια. Οι πρώτες σπορ μοτοσυκλέτες σε αυτό το χρώμα χρονολογούνται από το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’70 (η 750 Sport και η 750 SS Desmo της ομάδας Spaggiari), αλλά ήταν στη δεκαετία του ’90 που το Giallo Ducati, το χρώμα που ενέπνευσε συγκεκριμένα αυτά τα αγωνιστικά χρώματα, είχε τη μεγαλύτερη δημοτικότητα με την υιοθέτησή του στον κόσμο των αγώνων, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στη γραμμή παραγωγής.

Τα αξιομνημόνευτα μοντέλα στο Giallo Ducati περιλαμβάνουν σίγουρα τη Ducati 748, της οποίας η αγωνιστική έκδοση  χάρισε στον Paolo Casoli τη νίκη στο πρωτάθλημα του 1997 του Supersport World Series, χωρίς να ξεχνάμε superbikes όπως οι 916, 996, 749, 999 και 1199 Panigale και άλλα διάφορα μοντέλα της γκάμας. Από χρωματική άποψη, το χρώμα στην Panigale V4 R της Aruba.it Racing – Ducati Team έχει σχεδιαστεί ξεκινώντας από την αρχική γραφιστική βάση. Το Giallo Ducati γίνεται το κυρίαρχο χρώμα της μοτοσυκλέτας και διατρέχεται από μαύρα, γκρι και λευκά μπλοκ και γραμμές, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που γιορτάζει την αθλητική ιστορία του κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια, αλλά ταυτόχρονα δίνει στο χρώμα Giallo Ducati μια σύγχρονη ταυτότητα.

Prev Post SYM ADX 125 – Mε δυνατό χαρακτήρα
Next Post Η Alfa Romeo θέλει βοήθεια για το όνομα του πρώτου EV της
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook