Ειδική Bentley Continental GT γιορτάζει 20 χρόνια από τη νίκη στο Le Mans

Ειδική Bentley Continental GT γιορτάζει 20 χρόνια από τη νίκη στο Le Mans

Για να συνειδητοποιήσεις την σημασία της συγκεκριμένης Continental GT, πρέπει πριν καν πούμε οτιδήποτε για την ειδική έκδοση να επιστρέψουμε νοητά στο 2001. Εκείνη την χρονιά η Bentley επέστρεψε στον θρυλικό 24ωρο αγώνα στο Le Mans έπειτα από αποχή 68 ετών και το αγωνιστικό με το οποίο επέστρεψε ήταν η “Speed 8”. Την πρώτη χρονιά, η Bentley Speed 8 ήταν το μοναδικό αγωνιστικό που συμμετείχε στην LMGTP κατηγορία αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Audi R8 που κατέκτησε τη νίκη με τους Frank Biela, Emanuele Pirro και Tom Kristensen αλλά και την 2η θέση, αφήνοντας την μοναδική Bentley που είδε την σημαία του τερματισμού στην 3η θέση. Το 2002 η Bentley αντιμετώπισε τον αγώνα ως μία εκτεταμένη δοκιμαστική περίοδο και προετοιμάστηκε για το 2003 με αναβαθμισμένο κινητήρα και την βοήθεια της Joest Racing που είχε αποδεσμευτεί από την Audi η οποία αποφάσισε για εκείνη την χρονιά να “υποβαθμίσει” την συμμετοχή της εκείνη την χρονιά για να εστιάσει στην προσπάθεια της Bentley. Η Speed 8 κατέκτησε τη νίκη με τους Rinaldo Capello, Tom Kristensen και Guy Smith ενώ το δεύτερο αγωνιστικό των Mark Blundell, David Brabham και Johnny Herbert ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της αγγλικής μάρκας τερματίζοντας στην 2η θέση.

Αυτήν ακριβώς τη νίκη γιορτάζει η Bentley 20 χρόνια μετά, με τις Continental GT και Continental GTC “Le Mans Collection”. Μηχανικά, η ειδική έκδοση που δημιούργησε η Mulliner, δεν διαφέρει από την Continental GT Speed που σημαίνει ότι διαθέτει τον ίδιο twin-turbo W12 ο οποίος με χωρητικότητα 6.0 λίτρα αποδίδει 660 ίππους και 900 Nm ροπής. Χάρη σε αυτόν, το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας, οι “Le Mans Collection” όπως και οι Speed είναι σε θέση να επιταχύνουν στα 100 km/h σε 3.6 δευτερόλεπτα και να συνεχίσουν να επιταχύνουν μέχρι την τελική ταχύτητα των 335 km/h. Το carbon-ceramic σύστημα πέδησης λειτουργεί ως άγκυρα για το μεγάλο και πανίσχυρο coupe ή cabriolet και το σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης εξασφαλίζει την απαραίτητη ευελιξία (για τις χαμηλές ταχύτητες) και ευστάθεια (στις υψηλές).

Εκεί που διαφοροποιούνται οι Continental GT και Continental GTC Le Mans Collection είναι στην εμφάνιση. Το πανέμορφο “Verdant Green” χρώμα κλέβει την παράσταση και συνδυάζεται με την λευκή ρίγα που ξεκινά από το εμπρός μέρος και καταλήγει πίσω ενώ το “7”, ο αριθμός της Speed 8 που είδε πρώτη την καρό σημαία στον 24ωρο αγώνα το 2003, είναι βαμμένο με λευκό χρώμα στην μαύρη γρίλια. Στο εσωτερικό, το παραδοσιακό αναλογικό ρολόι έχει πλέον 24ωρη διαβάθμιση για προφανείς λόγους ενώ το piece de resistance των “Le Mans Collection” βρίσκεται σε μία προθήκη, ενσωματωμένη στο ταμπλό.

Εκεί βρίσκεται μία βαλβίδα που προέρχεται από τον κινητήρα της νικήτριας Bentley Speed 8 και κοσμεί την καμπίνα της ειδικής Continental δημιουργώντας συναισθηματική αλλά και ουσιαστική σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν. Η Bentley ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 48 “Le Mans Collection” αλλά δεν διευκρινίζει ούτε πόσες εξ αυτών θα είναι Continental GT και πόσες Continental GTC, ούτε πόσο θα κοστίζουν.

Prev Post Porsche Cayenne – Ένα ακόμα teaser πριν την πρεμιέρα.
Next Post Kia Niro PHEV – Κερδίζει ακόμη μία σημαντική διάκριση
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook