Αισιόδοξο το αφεντικό της Stellantis για την Opel

Αισιόδοξο το αφεντικό της Stellantis για την Opel

Το 2022 δεν ήταν μία καλή χρονιά για την Opel, όπως και για άλλες μάρκες. Η γερμανική φίρμα της Stellantis είδε το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται από το 4.1% στο 3.8% έχοντας πουλήσει 428.145 αυτοκίνητα στην Ευρώπη και την Αγγλία, ή αν προτιμάς, 12% λιγότερα σε σύγκριση με το 2021. Ο Uwe Hochgeschurtz, ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της μητρικής Stellantis, είναι αισιόδοξος για την Opel καθώς πιστεύει ότι η γκάμα της εταιρίας και η αξιοποίηση των εργοστασίων της βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Το ’22 δε, η γερμανική εταιρία αντιμετώπισε εκτός από τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς και προβλήματα στην μεταφορά περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, δηλώνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε πως “είχαμε τους πελάτες, είχαμε τα ολοκληρωμένα αυτοκίνητα αλλά δεν έφταναν σε αυτούς”.

Σε κάθε περίπτωση, η Opel είναι πλέον βιώσιμα κερδοφόρα, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που την μάστιζαν για δύο δεκαετίες περίπου, μέχρι το 2017, υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία της General Motors. Το Corsa είναι το πλέον επιτυχημένο μικρό μοντέλο στην Γερμανία, το ολοκαίνουριο Astra τα πηγαίνει ήδη εξαιρετικά καλά και το Mokka συντηρεί υψηλά επίπεδα ζήτησης ενώ το ίδιο ισχύει και για το Grandland. Όσον αφορά στα εργοστάσια, οι δύο μονάδες στο Russelsheim και το Eisenach έχουν σταθερό φόρτο εργασίας με το πρώτο να συναρμολογεί το Opel Astra και το DS 4 και το δεύτερο, το Grandland. Ο Hochgeschurtz απέφυγε να επιβεβαιώσει τα πλάνα της μάρκας για το επόμενο Insignia, δηλώνοντας φευγαλέα ότι θα υπάρξει αντικαταστάτης με “παρεμφερείς ιδιότητες” αλλά χωρίς να επεκτείνεται σε λεπτομέρειες.

Το Corsa από την άλλη, το πρώτο μοντέλο που απομακρύνθηκε από την τεχνολογία της General Motors υιοθετώντας την αρχιτεκτονική της PSA το 2017, όταν παρουσιάστηκε η τρέχουσα γενιά, αναμένεται να φρεσκαριστεί φέτος. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της αδερφής Vauxhall, το γερμανικό μικρό θα αποκτήσει την χαρακτηριστική “Vizor” μάσκα που του έλειπε όλα αυτά τα χρόνια, αφήνοντας το εκτός της τελευταίας σχεδιαστικής ταυτότητας των Opel/Vauxhall ενώ ανάλογες περιμένουμε να είναι οι επεμβάσεις των σχεδιαστών και των μηχανικών και στο υπόλοιπο αυτοκίνητο, τόσο όσον αφορά στο αμάξωμα, όσο και στην καμπίνα. Η ηλεκτρική έκδοση του, Corsa Electric σύμφωνα με τη νέα ονοματολογία της Opel, αναμένεται να ενσωματώσει τις εξελίξεις που έχουμε ήδη δει στο μηχανικά συγγενές Peugeot 208 ενώ δεν αποκλείεται και η προσθήκη μίας “θερμόαιμης” έκδοσης μηδενικών εκπομπών με το χαρακτηριστικό GSe. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα καθώς οι φήμες λένε πως η επίσημη παρουσίαση του Opel Corsa facelift θα λάβει χώρα κατά τους πρώτους μήνες του έτους…

Prev Post BMW i7 – Ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 
Next Post Αποκάλυψη για το Renault Clio facelift!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook