Volvo EX30 – Συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα της Σκανδιναβικής φιλοσοφίας

Volvo EX30 – Συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα της Σκανδιναβικής φιλοσοφίας

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 δεν σχεδιάστηκε μόνο για να είναι ασφαλές και βιώσιμο, αλλά και με στόχο να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο ήρεμη και πιο απολαυστική, μέσω τεχνολογίας αιχμής και μελετημένου σκανδιναβικού design. Το νέο μικρό SUV διαθέτει ένα κομψό εσωτερικό που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα, ενώ οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνδυασμοί των υλικών ενισχύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό ενσωματώνει την υπεύθυνη σχεδίαση στον πυρήνα του.

Κατά την αλληλεπίδρασή σας με το EX30, το αυτοκίνητο προσφέρει μία προσαρμοστική εμπειρία χρήστη, αφαιρώντας έξυπνα οτιδήποτε πολύπλοκο, ώστε να απολαμβάνετε την οδήγηση και να παραμένετε προσηλωμένοι μέσω της χρήσης μόνο μίας οθόνης. Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το soundbar που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό – το πρώτο στο είδος του σε ένα αυτοκίνητο – και μία σειρά από έξυπνες ιδέες αποθήκευσης συνδυάζονται, δημιουργώντας μία εμπειρία μεγάλου αυτοκινήτου σε μικρές διαστάσεις.

Premium ποιότητα ήχου

Το soundbar του EX30, το πρώτο στο είδος του, αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο. Εάν επιλέξετε να το συνδυάσετε με το high-end ηχοσύστημα της Harman Kardon, μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και τα podcast με απαράμιλλη ποιότητα ήχου. Το soundbar αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έξυπνης σχεδίασης. Μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται. Αρχικά μπορεί ακόμη και να μην το προσέξετε, αφού είναι τοποθετημένο κάτω από το παρμπρίζ και εντάσσεται απρόσκοπτα στη σχεδίαση του κόκπιτ. Όμως, καθώς δεν χρειάζονται ηχεία στις πόρτες, το αυτοκίνητο προσφέρει πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση, μετακινήθηκαν οι διακόπτες για τα παράθυρα στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στον οδηγό και τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα που σας επιτρέπει να επιλέγετε το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο. Το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να προεκταθεί για να φιλοξενήσει τον καφέ ή το smartphone σας ή να ολισθήσει προς τα πίσω παρέχοντας περισσότερο χώρο. Στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως τα γυαλιά ή τα ακουστικά σας, ενώ στον μεγάλο ανοιχτό χώρο που βρίσκεται από πάνω μπορείτε να τοποθετήσετε μία τσάντα.

Δημιουργώντας μία αίσθηση χώρου

Η κεντρικοποίηση στο εσωτερικό του EX30 εκφράζεται επίσης από τη μοναδική οθόνη 12,3” που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και παρέχει κάθε σχετική πληροφορία που χρειάζεται ο οδηγός. Εντάσσοντας τα πάντα μέσα σε μία και μόνο οθόνη, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία αίσθηση χώρου γύρω από τον οδηγό, αλλά και να εξοικονομηθούν υλικά. Η κεντρική οθόνη προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Επιλέξτε μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών εσωτερικών «δωματίων»

Όταν παραγγείλετε το νέο σας Volvo EX30, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα ξεχωριστά εσωτερικά «δωμάτια». Όλα ακολουθούν μία πιο βιώσιμη προσέγγιση στα υλικά και το καθένα διαθέτει τη δική του έκφραση. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο υιοθετεί τη διαχρονική γοητεία του τζιν, ενσωματώνοντας ό,τι απομένει από τη διαδικασία ανακύκλωσης των τζιν. Ανάμεσα σε άλλα υλικά που προσφέρονται, συγκαταλέγονται ανακυκλωμένο πλαστικό φτιαγμένο από απορρίμματα, όπως παλιά πλαίσια παραθύρων και ρολά παντζουριών, ανανεώσιμο φυσικό λινάρι, από την  καινοτόμο σουηδική εταιρεία Bcomp στην οποία έχει επενδύσει το Volvo Cars Tech Fund, υπεύθυνης προέλευσης μείγμα μαλλιού που περιλαμβάνει 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα πλεκτό υφασμάτινο υλικό για τα καθίσματα που περιλαμβάνει ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το EX30 προσφέρει επίσης την επιλογή μίας επένδυσης από Nordico – ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό που δημιουργείται από υφάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα μπουκάλια PET και υλικά βιολογικής προέλευσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία. Το νέο Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου και την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Prev Post Volkswagen Golf R 333 Limited Edition – Ειδικό και ολοκληρωμένο!
Next Post Τον Ιούνιο θα παρουσιάσει η Porsche το sports car του μέλλοντος!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook