Volvo EX30 – Αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την προσφερόμενη ασφάλεια σε αστικό περιβάλλον

Volvo EX30 – Αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την προσφερόμενη ασφάλεια σε αστικό περιβάλλον

Το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 είναι μεγάλο σε ασφάλεια, χάρη στα 96 χρόνια πρωτοπορίας και καινοτομίας που συμπληρώνει η Σουηδική εταιρία σε αυτόν τον τομέα. Η Volvo ως ηγέτιδα δύναμη στην ασφάλεια δεν θα μπορούσε παρά να βάλει τον πήχη της ασφάλειας στο EX30 ακόμη πιο ψηλά και στα περίπλοκα αστικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, στους γεμάτους κίνηση δρόμους της πόλης, μία πόρτα αυτοκινήτου που ανοίγει κατά λάθος στην πορεία ενός ποδηλάτη ευθύνεται για έναν σημαντικό αριθμό ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται δικυκλιστές. Αυτά τα συμβάντα αποκαλούνται «ατυχήματα πόρτας» («dooring accidents») και σε ορισμένες πόλεις αντιπροσωπεύουν το 1/5 όλων των ατυχημάτων με δίκυκλο. Σύμφωνα με το Cycling UK, κατά μέσον όρο 60 άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά από πόρτες αυτοκινήτων κάθε χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση αυτών των περιστατικών, το επερχόμενο Volvo EX30 εξοπλίζεται με Door Opening Alert. Το σύστημα μπορεί να σας προειδοποιήσει μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, όποτε ετοιμάζεστε να ανοίξετε μια πόρτα μπροστά σε έναν διερχόμενο δικυκλιστή ή άλλο χρήστη του δρόμου. Η προειδοποίηση για πόρτα που ανοίγει είναι μία από τις αρκετές λειτουργίες του Safe Space Technology που εφοδιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίον εφαρμόζει τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας στο νέο μικρό SUV. Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές στην πόλη, με τεχνολογία που αποσκοπεί ειδικά στην προστασία των ανθρώπων στα πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα.

Ως το πιο μικρό SUV στην ιστορία της Volvo Cars, το νέο EX30 είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo. Βασισμένο στη μοναδική τεχνογνωσία στην ασφάλεια και στην έρευνά για ατυχήματα σε πραγματικές συνθήκες, το EX30 σχεδιάστηκε για να βοηθά στην προστασία του οδηγού και των επιβατών του σε περίπτωση μίας σύγκρουσης. Το πετυχαίνει με συστήματα συγκράτησης προηγμένης τεχνολογίας, καθώς και με την κορυφαία δομική σχεδίασή του, αποτέλεσμα των φιλόδοξων εσωτερικών προδιαγραφών για την ασφάλεια, που σχεδιάστηκαν για να προετοιμάζουν τα αυτοκίνητά για διάφορα σενάρια σε πραγματικές συνθήκες. Η προστασία των ανθρώπων μέσα στο αυτοκίνητο σε περίπτωση μίας σύγκρουσης είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητά. Η δομική σχεδίαση του EX30 αντανακλά αυτή τη δέσμευσή, μέσω ενίσχυσης στον κλωβό ασφαλείας, στις κολόνες Α, B και C, καθώς και στην οροφή.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο,έχει φυσικά εστιάσει ιδιαίτερα στην ενσωμάτωση της μπαταρίας. Το πλαίσιο και ο κλωβός ασφαλείας είναι φτιαγμένα από διάφορους τύπους χάλυβα υψηλής αντοχής που αντισταθμίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την επίπτωση μίας πιθανής σύγκρουσης. Το EX30 περιλαμβάνει επίσης έναν αερόσακο στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού, σχεδιασμένο έτσι ώστε να συμβάλλει στη μείωση των τραυματισμών στον θώρακα και στο κεφάλι σε περίπτωση μίας πλευρικής σύγκρουσης. Ωστόσο, εκτός από τα κορυφαία μας πρότυπα για την παθητική ασφάλεια, το Volvo EX30 προσφέρει επίσης ένα προηγμένο σετ από νέες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν στην προστασία των ανθρώπων μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

Μέσα στο EX30, υπάρχει ως στάνταρ ένα νέο προηγμένο σύστημα προειδοποίησης οδηγού, το οποίο προσέχει για εσάς όταν δεν είστε στα καλύτερά σας. Μαζί με την ανίχνευση χεριών στο τιμόνι, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης έναν ειδικό αισθητήρα που εκτελεί ισχυρούς αλγόριθμους. Βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και ανιχνεύει κινήσεις των ματιών και του προσώπου περίπου 13 φορές το δευτερόλεπτο. Με αυτόν τον τρόπο, το EX30 είναι σε θέση να κατανοήσει εάν είστε αφηρημένος, νυσταγμένος ή με άλλον τρόπο απρόσεκτος, ακόμη και αν δεν το έχετε καταλάβει ο ίδιος. Μέσα στην πόλη, η νέα λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση σχεδιάστηκε για να σας βοηθά να αποφεύγετε ατυχήματα σε διασταυρώσεις. Σε περίπτωση που ένα άλλο αυτοκίνητο μπροστά σας διασταυρωθεί απροσδόκητα με την πορεία σας, η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος είναι σχεδιασμένη για να ακινητοποιεί το EX30 και να βοηθά στην αποφυγή μίας σύγκρουσης ή τον μετριασμό των συνεπειών της.

Συνοπτικά, όπως και κάθε άλλο μοντέλο Volvo, το νέο EX30 εξοπλίζεται με μία ευρεία σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού. Στην παρουσίαση του EX30, θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για όλη την τεχνολογία ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού που διαθέτει το αυτοκίνητο. Στις 7 Ιουνίου, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX30 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Την ίδια ημέρα, θα είναι επίσης διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Prev Post Nissan – Συμπλήρωσε 40 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων στην Αμερική και ετοιμάζεται να εξηλεκτριστεί  
Next Post 23 ρεκόρ κατέρριψε το Rimac Nevera σε μία μέρα
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook