TOYOTA YARIS: ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

TOYOTA YARIS: ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το μοναδικό μοντέλο στη κατηγορία του που προσφέρει τόσες πολλές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με το καύσιμο
Το μοναδικό μοντέλο στη κατηγορία του που προσφέρει
τόσες πολλές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με το καύσιμο

Η κατάσταση στο χώρο του αλλάζει με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, κυρίως σε ότι αφορά στα καύσιμα. Όπως όλα δείχνουν το πετρέλαιο μπορεί σιγά σιγά να εγκαταλείπεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο το μεταβατικό στάδιο μέχρι να καταλήξουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα στα καύσιμα, σαφώς και δεν θα είναι μικρό. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας, όπου όσοι αγοράζουν ένα αυτοκίνητο, έχουν ως βασικό κριτήριο το μοντέλο που θα επιλέξουν να είσαι σε θέση να ικανοποιεί όλες τις μεταφορικές τους ανάγκες, αντιλαμβάνεστε πως η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά πολύπλοκη. 

Η υβριδική έκδοση είναι ιδανική για όσους διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα σε αστικές και περιαστικές συνθήκες

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, η Toyota έχει έναν πραγματικό άσσο στο μανίκι της ο οποίος ακούει στο όνομα Yaris. Αυτό διότι καταρχήν είναι ένα μοντέλο που μπορεί με άνεση να επιτελέσει το ρόλο και του πρώτου αλλά και του δεύτερου αυτοκινήτου. Αφενός οι διαστάσεις του το βοηθούν τα μέγιστα στις εντός πόλης μετακινήσεις, καθώς προσφέρει μεγάλη ευελιξία και χαρακτηριστική ευκολία στην οδήγηση, αφετέρου οι εσωτερικοί του χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν μία τετραμελή οικογένεια. Και βεβαίως η μετακίνηση της δεν θα περιοριστεί στις αστικές και περιαστικές διαδρομές, καθώς το Yaris είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ικανοποιητικότατα και στις απαιτήσεις ενός ταξιδιού. 

Η τεχνολογία του είναι ιδιαίτερη υψηλή
Η τεχνολογία του είναι ιδιαίτερη υψηλή

Ωστόσο το ακόμη πιο σημαντικό γεγονός είναι πως το Ιαπωνικό μοντέλο προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές σε ότι έχει να κάνει τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα. Ξεκινώντας από τους κινητήρες βενζίνης συναντούμε έναν χιλιάρι τρικύλινδρο με 69 ίππους καθώς και ένα σύνολο 1.33 λίτρων απόδοσης 99 ίππων. Για τους λάτρεις του πετρελαίου η Toyota εξοπλίζει το Yaris με έναν κινητήρα 1400 κυβικών και 90 ίππων του οποίου η ροπή ανέρχεται στα 205 Nm. Τέλος το κερασάκι στη τούρτα των πολλών επιλογών που προσφέρει το αυτοκίνητο, είναι η υβριδική του εκδοχή η  οποία αποτελείται  από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και κιβώτιο e- cvt, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Οι τιμές μέσης κατανάλωσης και εκπομπών CO2 πραγματικά εντυπωσιάζουν, καθώς τα 3,3 λτ./100 χλμ. και τα 75 γρ./χλμ. αντίστοιχα είναι τιμές μοναδικές.  Σε χαμηλές ταχύτητες και μικρά φορτία, το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά, περιορίζοντας έτσι αισθητά την κατανάλωση.

Το πετρελαιοκίνητο Yaris ενδείκνυται για εκείνους που διανύουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και κυρίως σε ταξίδι
Το πετρελαιοκίνητο Yaris ενδείκνυται για εκείνους που διανύουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και κυρίως σε ταξίδι

Και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Toyota έχει ήδη βγάλει στη παραγωγή ένα όχημα με κυψέλες καυσίμου, που σημαίνει πως όχι απλώς ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, αλλά έχει φτάσει και στο ζητούμενο όλων των προγραμμάτων έρευνας και εξέλιξης, που δεν είναι άλλο από τη παραγωγή του αυτοκινήτου. 

Του Σωτήρη Βουτσελά

Prev Post CITROEN C1 1.2 PURETECH: ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Next Post VOLVO V40 CROSS COUNTRY T3: ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook