Η Toyota υπόσχεται κι άλλα sport μοντέλα!

Η Toyota υπόσχεται κι άλλα sport μοντέλα!

Τι κι αν έχει την φήμη της συνετής και προσγειωμένης εταιρίας; Τι κι αν έχει κάνει σήμα της την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού με διαρκή εξέλιξη και επενδύσεις από την παρουσίαση του πρώτου Prius μέχρι και σήμερα; Η Toyota ούτε καν βλέπει αυτούς που την χαρακτηρίζουν βαρετή καθώς έχει ήδη 4 καθαρόαιμα σπορ μοντέλα (βλ. GR86, Supra και GR Yaris στην Ευρώπη και GR Corolla στις Η.Π.>) και ενεργή παρουσία σε δύο κορυφαίες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού (World Endurance Championship και World Rally Championship) και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με… haters. Όχι μόνο αυτό, αλλά ίσως να επεκτείνει την γκάμα των σπορ μοντέλων της στο μέλλον, αφού ο νέος πρόεδρος και CEO της, Koji Sato, έχει πρόθεση να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του.

Η ιαπωνική εταιρία δεν αποκαλύπτει περισσότερα σχετικά με τα πλάνα της όσον αφορά στα μοντέλα επιδόσεων για το μέλλον αλλά στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο μίας σπορ έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού bZ4X ενώ οι δοκιμές που έχει κάνει με το υδρογόνο ως καύσιμο σε μηχανές εσωτερικής καύσης είναι δημόσιες και καταγεγραμμένες. Μία πτυχή των μελλοντικών σχεδίων της Toyota ενδεχομένως να είναι το διθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό sports car που παρουσιάστηκε σε μορφή concept το 2021 – ένα πρωτότυπο για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα αλλά αν ποτέ πάρει το πράσινο φως θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και να λειτουργήσει ως το αντίπαλον δέος για τα αντίστοιχα μοντέλα που θα λανσαριστούν με τα σήματα της Porsche και της Alpine.

Η Gazoo Racing θα αναγνωριστεί για το μέλλον και ίσως μπορέσουμε να την επιταχύνουμε κιόλας.

Δήλωσε ο Sato χωρίς να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Το μόνο που είναι σίγουρο λοιπόν είναι πως η Toyota δεν σκοπεύει να σταματήσει να απευθύνεται στο ενθουσιώδες κοινό με αυτοκίνητα που είναι κάτι παραπάνω από μία επιλογή προσωπικής μετακίνησης.

Prev Post Το Hyundai Ioniq 5 N αποκαλύπτει την… φωνή του!
Next Post Nissan Qashqai – Mε νέα τιμή έκπληξη
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook