Το νέο MG S6 αποκαλύπτεται με… αστέρια!

Το νέο MG S6 αποκαλύπτεται με… αστέρια!

Από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ένα ολοκαίνουριο μοντέλο πριν την επίσημη πρεμιέρα του, το… crash test σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς από την άλλη, εξίσου σίγουρα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς. Εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η MG ετοιμάζει ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV και έχουμε φτάσει στο σημείο να δούμε και τα πρώτα σκίτσα μέσω του κινέζικου γραφείου ευρεσιτεχνιών, οπότε το MG S6 δεν μας είναι εντελώς άγνωστο. Για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε όμως, αντί να το παρουσιάσει επίσημα η αγγλική μάρκα, συμπεριλήφθηκε στον τελευταίο κύκλο δοκιμών του Euro NCAP οπότε τα (αν)επίσημα αποκαλυπτήρια ήρθαν με τον πιο περίεργο και ταυτόχρονα, πιο ενδιαφέροντα τρόπο καθώς το ντεμπούτο του νέου μοντέλου συνοδεύεται και μία βροχή από αστέρια καθώς του απονεμήθηκε η υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστεριών από τον ανεξάρτητο οργανισμό!

Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ας δούμε για άλλη μία φορά, τώρα… έγχρωμο, το ολοκαίνουριο MG S6. Πρόκειται για ένα SUV του C-segment με μοντέρνα στοιχεία και μία εξέλιξη της σχεδιαστικής ταυτότητας της MG που του χαρίζει έντονο χαρακτήρα αλλά και την αδιαμφισβήτητη “υπογραφή” της εταιρίας. Οι ομοιότητες με το μικρότερο S5 είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς με τα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός (τα κυρίως είναι τοποθετημένα στον προφυλακτήρα και τα λεπτά, σχεδόν τριγωνικά LED ημέρας ακριβώς κάτω από το καπό) και την ενιαία μπάρα στο πίσω μέρος που στα άκρα του αμαξώματος έχει μεγαλύτερο πλάτος. Το MG S6 έχει επιθετική διάθεση αλλά προσπαθεί (επιτυχημένα κατά τη γνώμη του γράφοντος) να ισορροπήσει τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες με ένα κατά τα άλλα λιτό design για το υπόλοιπο αμάξωμα ενώ όσον αφορά στην καμπίνα, το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι ότι διαθέτει παρόμοια διαμόρφωση με το S5 τουλάχιστον αναφορικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το τιμόνι. Δυστυχώς, δεν φαίνεται τίποτα άλλο και δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφορία.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το MG S5 ζυγίζει στην έκδοση που δοκιμάστηκε από τον Euro NCAP 1.908 κιλά που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα, ούτε το μέγεθος της μπαταρίας και κατά συνέπεια, ούτε την αυτονομία που θα προσφέρει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι το S6 τα πήγε εξαιρετικά καλά στις δοκιμές πρόσκρουσης καθώς “σκόραρε” 92% στην προστασία των ενήλικων επιβατών και 85% στην προστασία των ανηλίκων ενώ το 84% στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου και το 78% στα συστήματα ασφάλειας είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή και όπως είπαμε, του χάρισαν την συνολική βαθμολογία των 5 αστεριών! Εννοείται ότι θα πρέπει να περιμένουμε για μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο της MG αλλά πότε θα γίνει αυτό, παραμένει άγνωστο όπως και το γιατί η MG “άφησε” το S6 να κάνει ντεμπούτο μέσω του Euro NCAP.

Prev Post Smart #1, #3 & #5 – Με smart bonus
Next Post ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις – Με έδρα το Λουτράκι για το 2026
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook