Το Lexus RZ 450e παρουσιάζεται… ξανά!

Η Lexus προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του πρώτου που εξελίχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό τουλάχιστον και έδωσε στη δημοσιότητα επιπλέον φωτογραφίες του RZ 450e που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε μορφή πρωτότυπου προ-παραγωγής στα τέλη του 2021. Ευτυχώς, οι εικόνες δείχνουν πως δεν έχουν αλλάξει πολλά στον τομέα της εμφάνισης αλλά παρέχουν μία πιο ξεκάθαρη οπτική στο ηλεκτρικό crossover.

Το Lexus RZ 450e βασίζεται στην e-TNGA αρχιτεκτονική όπως και τα Toyota bZ4X/Subaru Solterra πριν από αυτό ενώ συγγενεύει και με το LF-Z Electrified concept που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στο ’21 με αποτέλεσμα το design του να αποτελεί μία μίξη ανάμεσα στις δύο επιρροές. Οι αναλογίες και η μάσκα για παράδειγμα, θυμίζουν έντονα τα άλλα δύο ηλεκτρικά SUVs αλλά λεπτομέρειες στο εμπρός μέρος και ολόκληρο το πίσω, με την μικρή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και την ενιαία, λεπτή μπάρα LED που φιλοξενεί το λογότυπο της εταιρίας δίνουν στο RZ 450e τον ξεχωριστό χαρακτήρα του. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως το ηλεκτρικό crossover της Lexus “κάθεται” χαμηλότερα στο έδαφος σε σύγκριση με ένα συμβατικό SUV, όπως και τα bZ4X/Solterra αλλά τόσο οι προφυλακτήρες όσο και τα φτερά έχουν πιο καθαρές γραμμές που ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία της Lexus.

Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε στη διάθεση μας φωτογραφίες από την καμπίνα, ούτε λεπτομέρειες όσον αφορά στα μηχανικά αλλά οι πληροφορίες που κυκλοφορούν μας κάνουν να πιστεύουμε πως δεν θα έχουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις σε αυτούς τους δύο τομείς. Περιμένουμε απλά να δούμε πως θα ενσωματωθούν κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία της μάρκας, όπως η πολυτέλεια και η τεχνολογία της αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχουν το DIRECT4 σύστημα τετρακίνησης που παρακολουθεί διαρκώς την κατανομή της ροπής και την προσαρμόζει βάσει των συνθηκών και των απαιτήσεων του οδηγού από 100% μπροστά έως 100% πίσω και όλα τα ενδιάμεσα στάδια “σε κλάσματα του δευτερολέπτου” και το drive-by-wire σύστημα που καταργεί την μηχανική σύνδεση του τιμονιού με τους τροχούς, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του RZ 450e.

Prev Post Toyota GR Corolla MORIZO. Ακόμα πιο σκληροπυρηνική.
Next Post Hyundai Motorsport. Πανέτοιμη για τη νέα υβριδική εποχή του WRC
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook