Το Suzuki Jimny επιστρέφει;

Το Suzuki Jimny επιστρέφει;

Η απόφαση της Suzuki να αφαιρέσει το Jimny από τους καταλόγους της στην Ευρώπη μπορεί να δυσαρέστησε πολύ κόσμο αλλά ήταν αναγκαία λόγω των επιπτώσεων που είχε ο μη-εξηλεκτρισμένος 1500άρης στον μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της ιαπωνικής μάρκας στην ήπειρο. Υπό μία έννοια, το Jimny έπεσε θύμα της δικής του δημοτικότητας αλλά η Suzuki γνωρίζει πως το compact 4×4 έχει ακόμα δυναμική και αν αληθεύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δουλεύει εντατικά για να το επαναφέρει στην αγορά, καλύτερα εξοπλισμένο από ποτέ.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα καμουφλαρισμένο Suzuki Jimny το οποίο έχει… μεγαλώσει και έχει αποκτήσει δύο επιπλέον πόρτες. Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο νέο, απλά επιτρέπει στο ιαπωνικό μοντέλο να ανταγωνιστεί μεγαλύτερους ή ακόμα και πιο… lifestyle αντιπάλους. Το μεγαλύτερο νέο είναι ότι οι αναφορές λένε πως το Jimny κυκλοφορούσε (εν μέρει) χωρίς να ακούγεται ο θερμικός κινητήρας του, γεγονός που υποδηλώνει πως κάτω από την επιφάνεια κρύβεται ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Αν και εφόσον οι πληροφορίες είναι ακριβείς και με δεδομένο ότι η Suzuki δεν προσφέρει μη-εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά, μπορούμε να συμπεράνουμε πως στην καρδιά του “νέου” Jimny χτυπά κάποιο από τα υβριδικά κινητήρια σύνολα της ιαπωνικής μάρκας. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι ο ήπια υβριδικός 1400άρης των 129 ίππων και 235 Nm ροπής ή ο “strong hybrid” 1500άρης των 116 ίππων αλλά αμφότεροι είναι ισχυρότεροι και ταυτόχρονα πιο “πράσινοι” από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο των 1.5 λίτρων που πρόσφερε κάτι περισσότερο από 100 ίππους αλλά παρήγαγε 154 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο! Όλες αυτές οι αλλαγές όμως θα έχουν αντίκτυπο και στην τιμή του Suzuki Jimny που αναμένεται να ξεκινά υψηλότερα από το μοντέλο που κυκλοφορούσε μέχρι το 2020.

Prev Post KIA. θα δοκιμάσει νέα συστήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
Next Post Ηyundai. Μνημονόνιο συνεργασίας με την Τσεχία για κινητικότητα με υδρογόνο
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook