Το 2024 το VW Golf facelift. Ηλεκτρικός ο διάδοχος του!

Το 2024 το VW Golf facelift. Ηλεκτρικός ο διάδοχος του!

Τον Οκτώβριο του ’23 η 8η γενιά του Volkswagen Golf θα κλείσει 4 χρόνια στην αγορά οπότε δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η γερμανική εταιρία ετοιμάζει την ανανέωση του. Πρωτότυπα του Golf facelift έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν εδώ και κάποιους μήνες αλλά τώρα, ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schafer, επιβεβαιώνει ότι το ανανεωμένο μεσαίο hatchback θα λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2024. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά και η λογική λέει πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε και πολλά πέραν αυτών που περιλαμβάνει ένα κλασικό facelift, αλλά μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές θα αφορά στην εργονομία. Ως τομέας μπορεί να μην “κλέβει” επικεφαλίδες αλλά ο ίδιος ο Schafer πριν από κάποιους μήνες είχε δηλώσει πως θα επιστρέψουν τα φυσικά χειριστήρια για την λειτουργία κάποιων υποσυστημάτων, με το Golf facelift να είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή. Όσο για το μέλλον του εμβληματικού μοντέλου της Volkswagen;

Δουλεύουμε πάνω σε ένα portfolio για να δούμε τι θα είναι ο διάδοχος του τρέχοντος VW Golf. Άποψη μου είναι ότι δεν θα έχει μηχανή εσωτερικής καύσης. Θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Σε προηγούμενη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της εταιρίας είχε δηλώσει πως η 9η γενιά θα μπορούσε να ονομαστεί “ID. Golf” και να τοποθετηθεί ανάμεσα στο επερχόμενο ID.2, με το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση και το ήδη υπάρχον ID.3. Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την επόμενη γενιά του γερμανικού hatchback και οποιαδήποτε φήμη ή ακόμα και δήλωση, θα πρέπει να εκλαμβάνεται με μεγάλη δόση επιφύλαξης αφού το μοντέλο απέχει τουλάχιστον 4 χρόνια από την παραγωγή, οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν από σήμερα μέχρι τότε. Επιστρέφοντας λοιπόν στα τρέχοντα ζητήματα, μία ακόμα αναβάθμιση που περιμένουμε από την Volkswagen για το Golf facelift, είναι αυτή της κεντρικής οθόνης του συστήματος infotainment που λογικά θα ακολουθήσει το παράδειγμα του επίσης επερχόμενου ID.3 facelift και θα γίνει 12.0 ιντσών. Κατά τα άλλα, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε τι άλλο περιλαμβάνουν τα πλάνα της εταιρίας τόσο για τα μοντέλα που περιμένουμε να παρουσιαστούν στο εγγύς μέλλον, όσο και για τα πιο… μακρινά.

Prev Post Citroen – Mε οδηγό την τόλμη και την πρωτοπορία
Next Post Η Audi έκανε το πρώτο επίσημο βήμα στην Formula 1
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook