Σχεδόν έτοιμο το μικρό της Jeep

Η Jeep ήταν η πρωταγωνίστρια στην “Dare Forward 2030” παρουσίαση της Stellantis νωρίτερα μέσα στη χρονιά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διορατικότητα ή αναλυτική σκέψη για να καταλάβει κάποιος το γιατί. Η αμερικανική εταιρία βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να πρωτοστατήσει στο εγγύς μέλλον αλλά η πορεία της θα εξαρτηθεί από τα προϊόντα που θα λανσάρει τα επόμενα χρόνια. Η Jeep έχει ήδη προτάσεις σε όλα τα βασικά segments αλλά πρόκειται να προσθέσει μία ακόμα, αυτή τη φορά στην βάση της, με τον Βενιαμίν της οικογένειας να καταλαμβάνει τον χώρο κάτω από το Renegade.

Την πρώτη γεύση του επερχόμενου νέου μοντέλου την πήραμε τον περασμένο Μάρτιο όταν η Jeep δημοσίευσε δύο εικόνες του. Όλα δείχνουν όμως ότι το πρόγραμμα προχωρά κανονικά και όχι μόνο αυτό, αλλά το μικρό Jeep δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από αυτό που είδαμε σε εκείνες τις δύο εικόνες. Ακόμα όνομα δεν έχουμε αλλά αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες που απαθανάτισε ο κατασκοπευτικός φακός είναι πως το μικρότερο μοντέλο της εταιρίας θα διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας της Jeep. Από την γρίλια με τα 7 ανοίγματα (εικονικά στην προκειμένη περίπτωση καθώς η γρίλια είναι κλειστή), τα πλαστικά προστατευτικά σε ολόκληρη την περίμετρο του οχήματος, το τετραγωνισμένο σχήμα και τα απλά αλλά ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

Ακόμα δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση για τα μηχανικά του νέου μοντέλου αλλά η λογική λέει πως η Jeep θα βάλει το χέρι της στην αποθήκη της Stellantis για να πάρει την CMP αρχιτεκτονική που ήδη χρησιμοποιείται στα Peugeot 2008 και Opel Mokka και κάνει την μετάβαση στην e-CMP πλατφόρμα εύκολη όταν η Jeep αποφασίσει να λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Βενιαμίν της όπως έκαναν οι αδερφές Peugeot και Opel με τα e-2008 και Mokka-e αντίστοιχα. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα έχουμε τους ερχόμενους μήνες καθώς η πρεμιέρα του νέου μοντέλου της Jeep φημολογείται πως θα λάβει χώρα είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους είτε στις αρχές του 2023.

Prev Post Η VW παρουσιάζει τον 1.5 TSI evo2
Next Post Ford Raptor R. Το super-pickup των 710 ίππων!
Σχετικά άρθρα
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook